De strafste sportverhalen van Proximus VOD en Netflix!

Nieuws |

Sporten draait om grenzen verleggen. Soms doe je dat in teamverband, op je eentje of samen met een trainer. Voor sommige sporters is de opdracht nog moeilijker: zij verleggen hun grenzen ondanks het feit dat ze moeten afrekenen met andere hindernissen. Het is om die reden dat hun verhaal verfilmd werd in deze prachtige biopics.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Gabby Douglas Story (2014)

In deze film zien we hoe de sportcarrière van de Amerikaanse Gabrielle Douglas tot stand kwam. Douglas was sinds kinds af aan al gepassioneerd door het turnen, ondanks het feit dat ze aan een zeldzame bloedziekte leed vlak na haar geboorte. Na jarenlang te hebben getraind won ze in 2021 twee gouden medailles op de Olympische Spelen in Londen en dat was een primeur voor de Verenigde Staten. Dankzij regisseur Gregg Champion krijgen we een unieke blik achter de schermen van Douglas’ unieke sportcarrière.

‘The Gabby Douglas Story’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

 

The Blind Side (2010)

Het gebeurt niet alle dagen dat een dakloze Amerikaanse tiener zomaar van het straat wordt geplukt en geadopteerd wordt door een rijk Amerikaans pleeggezin. Toch is dat exact wat Michael Oher overkwam. Op amper 16-jarige leeftijd werd Oher opgevangen door een welgesteld gezin dat in hem geloofde en hem stimuleerde om carrière als American Footballspeler na te streven. Het is hem gelukt. Hoeveel hordes Michael Oher hiervoor heeft moeten nemen zie je in deze prachtige film van John Lee Hancock die in 2010 werd genomineerd voor een Academy Award voor Beste Film en Beste Actrice (Sandra Bullock).

Ontdek ‘The Blind Side’ op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Mary Kom (2014)

De Indiase Mary Kom is een fenomeen. Het is de enige vrouwelijke bokser die een gouden medaille op de Aziatische Spelen won en tegelijkertijd een medaille haalde op de Olympische Spelen. Nochtans werden haar sportieve plannen flink belemmerd door de vele patriarchale normen en waarden die Indische cultuur bevat. Gelukkig is Kom een echte doorzetter en liet ze niets of niemand haar dromen in de weg staan.

Ontdek ‘The Blind Side’ op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

 

100 Meters (2016)

De 100-meter sprint lopen niet lopen omdat je lijdt aan een vreselijke ziekte? De Baskische atleet Ramon Arroyo Prieto denkt het zijne ervan. De man loopt met plezier die honderd meter en meer: hij doet zelfs mee aan de Ironman-triatlon en bewijst op die manier aan de wereld dat geen enkele ziekte hem kan tegenhouden. Maar ook Prieto komt soms oog in oog te staan met zijn lot. In deze geweldige film zien we hoe hij moeilijkheden overwint en hoe hij na elke tegenslag opnieuw rechtop staat.

Ontdek ‘100 Meters' op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Heb je trek in nog meer straffe sportverhalen? Snuister dan zeker eens rond tussen de talloze Proximus- en  Netflix-sportdocumentaires. Je vindt er onder andere het verhaal van de Franse voetballer Antoine Griezmann, basketbalspeler Tony Parker en de Italiaanse voetbalclub Juventus.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top