Zweden wist Spanje van de zege te houden en tegen Polen moeten de Spanjaarden winnen. Polen verloor op zijn beurt echter tegen Slowakije. Nu hebben beide landen geen foutenmarge meer en moet er gewonnen worden als ze willen doorgaan naar de volgende ronde. Er zit dus druk op de ketel.
Spanje en Polen waren de grote favorieten op de eerste speeldag, maar die rol konden ze niet waarmaken. Spanje beet zijn tanden stuk op een zeer goed georganiseerd Zweden en daardoor bleef het 0-0. Polen werd op zijn beurt verrast door Slowakije (1-2). Spanje heeft 1 punt en Polen 0, dus de tweede groepswedstrijd is zaterdag bijzonder belangrijk voor de twee landen.

Spanje en Polen staan met hun rug tegen de muur en ze moeten winnen om de hoop op de 1/8ste finales levendig te houden. Dat de vier beste derden ook naar de volgende ronde gaan, zorgt voor een beetje meer rust, maar het is toch belangrijk om punten te pakken. Spanje zal scherper voor doel moeten zijn, want het miste heel wat kansen tegen Zweden. Polen heeft nog meer problemen, want het voetbalde amper kansen bij elkaar in zijn partij en steraanvaller Robert Lewandowski kreeg amper een bruikbare bal aangespeeld.

Portugal en Frankrijk kunnen zich al plaatsen

In Poule F staan de twee winnaars van de eerste speeldag nog niet tegenover elkaar. Frankrijk gaat naar Boedapest om het op te nemen tegen Hongarije. Tegen Portugal waren de Hongaren verrassend goed, maar in het slot zagen ze een punt alsnog door hun handen glippen. Zullen ze het beter kunnen doen tegen Frankrijk? Les Bleus maakten gebruik van een owngoal aan Duitse zijde om nadien zeer georganiseerd te spelen en scherp te counteren. Als ze als eerste scoren, zal het bijzonder moeilijk worden voor de Hongaren om het Franse blok open te breken.

In de andere wedstrijd kan Portugal zich bij winst ook verzekeren van de volgende ronde. Cristiano Ronaldo en zijn teamgenoten moesten heel veel geduld hebben tegen Hongarije. Zij kunnen de kat uit de boom kijken tegen Duitsland. De Duitsers leverden geen geweldige prestatie tegen Frankrijk. Er was zeker het nodige balbezit, maar daar wisten ze te weinig kansen mee te creëren. Een nederlaag van Joachim Löws mannen zou dramatisch zijn, maar zou nog niet het einde van hun EK betekenen.

Het speelschema van zaterdag 19 juni :
  • Hongarije - Frankrijk: vanaf 14u35 op Eén
  • Portugal - Duitsland: vanaf 17u40 op Canvas 
  • Spanje - Polen: vanaf 20u40 op Eén
Volg de EK-wedstrijden op Eén en Tipik via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.