Pirard keert niet terug naar de Freethiel en slaat tent opnieuw op in het Dudenpark

Jupiler Pro League | Lucas Pirard ruilde afgelopen winter 1A (Waasland-Beveren) tijdelijk voor 1B (Union). Maar nu beide teams van reeks wisselen, slaagt de goalie er toch in om dit keer wél in 1A te blijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union maakte woensdagmiddag bekend dat het de 26-jarige goalie definitief overneemt van Waasland-Beveren. Pirard ondertekende een contract voor één seizoen en mag dus ook volgend jaar de strijd aangaan met eerste doelman Anthony Moris.

Pirard werd vorige winter naar het Joseph Mariënstadion gehaald om de concurrentie aan te scherpen. De goalie verloor de concurrentiestrijd van Moris, maar kreeg in de laatste twee matchen van het seizoen wel de kans om zich te tonen. Pirard hield prompt de nul tegen Club NXT en Lommel en legde zo mee de basis voor de definitieve overgang die nu bewerkstelligd werd.

De voormalige jeugdinternational heeft al meer dan 70 1A-duels op de teller (STVV en Waasland-Beveren). In 2015 - 2016 lanceerde hij zijn carrière bij Lommel, dat toen in de oude versie van de Proximus League uitkwam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top