Deze tien wereldsterren passeerden de revue bij Tien om te Zien!

Eind jaren tachtig stampte VTM een gloednieuw muziekprogramma uit de grond: ‘Tien om te zien’. Dankzij ‘Tien om te Zien’ kon kijkend Vlaanderen meedansen en -zingen met de populairste Nederlandstalige liedjes van het moment. Het succes van TOTZ kende geen weerga en het duurde dan niet lang voordat internationale sterren op het podium stonden van Vlaanderen leukste show.

Tom Jones - 'Kiss'

‘Tien om te Zien’ werd voor het eerst opgenomen in opnamestudio’s in Denderleeuw. Daar kwam steevast het nodige volk naartoe en die schrokken zich een hoedje toen op een avond in 1989 de Britse popzanger Tom Jones werd aangekondigd. Jones was gewend om voor tienduizenden fans op te treden, maar hij vond een bezoekje aan het kleine Denderleeuw ook de moeite waard. Hij bracht voor de aanwezige fans zijn hitsingle ‘Kiss’ en toonde Vlaanderen meteen hoe je op zo’n swingend nummer moet dansen.

Spice Girls - 'Too Much 'en 'Spice Up Your Life'

Tien om te Zien was al enkele jaren op rij het meest populaire programma van VTM, maar in in 1997 schreven de programmamakers pas echt geschiedenis. De organisatie had immers de Spice Girls kunnen overtuigen om af te zakken naar de nieuwe studio’s in Leuven en enkele liedjes te zingen. Victoria Adams, Emma Bunton, Melanie Chisholm, Melanie Brown en Geri Halliwell zongen op 21 november 1997 de liedjes ‘Too Much’ en ‘Spice Up Your Life’. De aanwezige fans vielen ei zo na allemaal in zwijm.

Lou Bega - 'Mambo No 5.'

Tijdens de zomermaanden van 1999 streek de organisatie van ‘Tien om te zien’ neer op de zeedijk in Blankenberge waar duizenden fans stonden verzameld. Toen de Duitse zanger Lou Bega zijn zomerhit ‘Mambo No. 5’ kwam voorstellen gingen dan ook alle remmen los: iedereen danste, zong mee en maakte plezier. Dank je Lou!

5ive - 'Everybody Get Up'

De zomer van 1999 was eentje om nooit te vergeten en niet enkel dankzij Lou Bega. Ook de Britse boyband ‘5ive’ zakte af naar Blankenberge om een spetterende show te geven. Scott Robinson, Ritchie Neville, Jason 'J' Brown, Abs Breen en Sean Conlon zongen aan de Vlaamse kust hun hitsingle ‘Everybody Get Up’. Die boodschap had het publiek goed ontvangen want er ontstond een heus feestje.

Steps - ‘One for Sorrow’ en ‘Last thing on my Mind’

Willy Somers zei het goed: “Niet in Tokio, niet in Londen en niet in Parijs. De nieuwe singel van Steps werd op de dijk van Blankenberge voor het eerst aan de wereld voorgesteld!" Daar mogen we fier op zijn: de Britse meiden van Steps bracht de nummers ‘One for Sorrow’ en ‘Last thing on my Mind’ en bezorgde België één van de meest onvergetelijke zomers uit de jaren negentig.Bekijk ‘Tien Om Te Zien - De Zomer van 199X’ vanaf zondag 13 juni om 19u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.


Muziek

Bekijk alles
Top