Deze verwijzingen naar oude Hollywood-films in 'La La Land' mag je zeker niet missen

Vanavond zendt VTM 'La La Land' uit. De musicalfilm uit 2016 haalde een recordaantal nominaties binnen en wordt nog steeds geroemd vanwege de betoverende choreografieën en het mooie verhaal. Een hele reeks scènes uit deze film zijn geïnspireerd door oude Hollywood-films. Proximus Pickx pikt er enkele van de mooiste voorbeelden uit.

Dansen met de sterren

Wanneer de personages van Ryan Gosling en Emma Stone een planetarium bezoeken, start een scène die veel doet denken aan een iconische film uit 1940. In dat jaar dansten Fred Astaire en Eleanor Powell voor 'Broadway Melody of 1940' op een met sterren gevuld podium. In 'La La Land' brengen Ryan Gosling en Emma Stone hulde aan de originele film door de danspasjes van Astaire en Powell in een licht gewijzigde vorm op te voeren.
 

Tapdansen

De sterrenscène is niet de enige verwijzing naar een Fred Astaire-film. Ook de populaire tapdansscène uit 'La La Land' heeft zijn wortels in een stuk Hollywood-geschiedenis. In 1953 danste Fred Astaire met Cyd Charisse door Central Park bij zonsondergang voor de film 'The Band Wagon'. Hoewel de originele film zich afspeelt in New York en 'La La Land' gesitueerd is in Los Angeles, is het niet moeilijk om de parallellen te zien tussen deze films.
 

Zingen in de regen

In een van de meest beroemde filmscènes aller tijden danst Gene Kelly op straat door de regen en zwaait hij met zijn arm rond een lantaarnpaal. Hoewel het liedje 'Singin' in the Rain' al van de jaren 1920 dateerde, werd het nummer dankzij de gelijknamige filmklassieker uit 1952 een ware hit. In 'La La Land' krijgen we het nummer niet te horen, maar doet Gosling de zwaaibeweging lichtjes over wanneer hij het personage van Emma Stone het hof maakt.Bekijk 'La La Land' op 18 juni 2021 om 21u10 op VTM, VTM GO of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top