Afgelopen weekend eindigde de Belg Houmaid “Takamura” Rabie helemaal bovenaan tijdens het Europese evenement van de Capcom Pro Tour 2021, de officiële competitie op de mythische fighting game Street Fighter V. Met de eindoverwinning plaatst onze vertegenwoordiger zich voor de Capcom Cup VII, het slotevenement van het circuit.

Terwijl een groot deel van het Belgische esportstalent actief is op titels als League of Legends en FIFA, beschikt ons kleine landje over enkele sterke troeven op games met minder media-aandacht. En Houmaid “Takamura” Rabie, een Belgische topspeler op Street Fighter, is daar een van!

Dit weekend, tijdens het Europese evenement van de Capcom Pro Tour, het officiële circuit van de gelijknamige uitgever, ging onze vertegenwoordiger er met de eindwinst vandoor. Nog maar eens een bewijs van het talent van de speler voor zij die er nog aan twijfelen, ook al krijgt hij steeds meer erkenning binnen de community. Takamura kwam voor de eindfase van de competitie trouwens geen enkele keer in de problemen.

Dankzij zijn geniale Akuma (Gouki in het Japans) stootte de Belg door tot de grote finale van de competitie, waar hij de Nederlander AA Momi met één hand van de mat veegde en het duel met 3-0 won. Een andere indrukwekkende statistiek: hij verloor slechts drie van de 18 manches die hij in de eindfase van het toernooi speelde.

De overwinning is heel speciaal voor onze speler. Dankzij zijn titel grijpt Takamura, naast de geldprijs van $2500, een ticket voor de Capcom Cup VIII. Voor de niet-kenners, de Capcom Cup is niet meer en niet minder dan de hoogmis van de fighting game van de gelijknamige uitgever. De beste spelers ter wereld zullen aan het toernooi deelnemen en zullen strijden om de wereldtitel en een prijzenpot van in totaal $200 000.

Onze 20-jarige Belg heeft heel wat topprestaties geleverd in het competitieve circuit sinds zijn entree in de scene in 2017. In 2019 eindigde hij 4e op de Red Bull Kumite, waar hij enkele referentiespelers uit het Street Fighter-ecosysteem uitschakelde, zoals de Brit Problem X en de Amerikaan Punk. In 2020 won hij al de Europese Capcom Tour. Takamura verlengde dus zijn titel en we kunnen hem alleen maar feliciteren.

Copyright afbeelding: Red Bull Gaming