Films en documentaires over inspirerende sportvrouwen

Films | Met het EK basketbal voor vrouwen en het EK Volleybal voor vrouwen in het verschiet staat Proximus Pickx stil bij het feit dat het schonere geslacht nog steeds ondergerepresenteerd is in de sportwereld. Daarom zetten wij enkele inspirerende films en documentaires in de kijker die aantonen dat sportvrouwen minstens even bewonderenswaardig zijn als hun mannelijke collega’s.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Gabby Douglas Story

De Amerikaanse toestelturnster Gabrielle ‘Gabby’ Douglas heeft een indrukwekkend palmares. In 2012 won ze zowel met haar nationale team als individueel Olympisch goud in het turnen (ze was de eerste zwarte atlete ooit die de individuele medaille won) en in 2016 behaalde haar team opnieuw goud. In 2011 en 2015 won haar team goud op de wereldkampioenschappen en daarnaast schreef ze nog heel wat andere gouden medailles op haar naam. Maar dat betekent niet dat het haar altijd voor de wind ging.
 
Kort na haar geboorte werd vastgesteld dat Gabby Douglas een zeldzame bloedaandoening had. Haar familie kon de medische kosten amper dekken, maar Douglas sloeg zich erdoor. Haar opmerkelijke verhaal werd verfilmd onder de naam ‘The Gabby Douglas Story’. Nadat de film uitkam, werd bekend dat de jonge atlete net als minstens zes collega’s het slachtoffer werd van misbruik door sportdokter Larry Nassar.
 
‘The Gabby Douglas Story' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

I, Tonya

Tonya Harding draagt misschien wel de meest beruchte naam in de wereld van het kunstschaatsen. In 1991 werd ze tweede op het WK en ze werd tweemaal Amerikaans kampioene. Maar dat is niet waar de meesten aan denken wanneer ze haar naam horen.
 
Tonya Harding groeide arm op en had een gehard karakter. Voor het Amerikaanse kampioenschap van 1994 kreeg ze stevige concurrentie van rivale Nancy Kerrigan en toen haar ex-man een plan beraamde om Kerrigan opzettelijk te verwonden, wezen de beschuldigende vingers snel naar Tonya. Ze gaf later toe dat ze de aanslag hielp verbergen, maar hield vol dat ze er niet op voorhand van op de hoogte was. Ze won in 1994 het kampioenschap, maar moest haar trofee weer inleveren.
 
In ‘I, Tonya’ speelt Margot Robbie (‘The Wolf of Wall Street’, ‘Suicide Squad’) de rol van Tonya Harding. De film vertelt het verhaal van de aanloop naar de meest beruchte gebeurtenissen in het kunstschaatsen ooit.
 
Ontdek ‘I, Tonya’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Ronda Rousey Story

Van geharde vrouwen gesproken: Ronda Rousey wil je niet tegen de schenen stampen. De worstelaar, MMA-vechtster en judoka was in 2015 wereldkampioen bij de mixed-martial-artsvereniging Ultimate Fighting Championship (UFC). Tot 2019 was ze actief bij de WWE (World Wrestling Entertainment). Als de bekendste vechtkampioene van de Verenigde Staten kreeg ze rollen in films als ‘The Expendables 3’, ‘Furious 7’ en ‘Mile 22’.
 
De documentaire ‘Ronda Rousey Story: Through My Father’s Eyes’ toont hoe de vechtster haar status als een Amerikaans icoon bereikte, ondanks alle tegenslagen en demonen die ze buiten de ring moest zien te verslaan.
 
Ontdek ‘Ronda Rousey Story’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Mary Kom

De Indiase Mary Kom is een politica, parlementslid, voorvechtster voor vrouwenrechten en… de beste amateurbokser van haar land! Buiten het weten van haar vader om ontwikkelde zij als jong meisje een grote liefde voor de sport en begon ze te trainen. Haar toewijding leverde haar al snel een status op als een van de beste amateurboksers van India. In 2012 nam ze deel aan de Olympische Spelen in Londen, waar ze de bronzen medaille won en voor eeuwig een plekje in de geschiedenisboeken veroverde.
 
Regisseur Omung Kumar en scenarist Saiwyn Quadras vonden dat de uitzonderlijke levenswandel van Mary Kom tragisch onderbelicht bleef in India, en dus besloten ze kort voor de Olympische Spelen van 2012 om aan Kom te vragen of ze haar verhaal mochten verfilmen. Toen de film uitkwam, had Mary Kom haar medaille gewonnen en was ze een nationale held geworden. Dat zorgde er ook voor dat de prent een groot succes werd in India en ver daarbuiten.
 
Ontdek ‘Mary Kom’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top