In Antwerpen heeft Opera Ballet Vlaanderen zijn programmatie voor het seizoen 2021-2022 uit de doeken gedaan. Het kunsthuis voorziet 22 verschillende producties. Verschillende daarvan zijn uitgestelde producties van het voorbije jaar, maar Opera Ballet Vlaanderen benadrukt dat het "niet zomaar een inhaalwedstrijd" is en er voldoende ruimte is voor volledig nieuwe content.
De eerste grote productie van Opera Ballet Vlaanderen wordt "Silbersee 33", een surreëel muziektheaterstuk van Kurt Weill uit 1933 dat werd bewerkt door regisseur Ersan Mondtag. Verder is er "De bekeerlinge", naar de roman van Stefan Hertmans en in een regie van Hans Op de Beeck, met muziek van Wim Henderickx en een libretto van Krystian Lada. Sidi Larbi Cherkaou brengt dan weer zijn "Noetic", voor het eerst bij Opera Ballet Vlaanderen, in een double bill met Igor Stravinsky's "Le Sacre du Printemps" door choreografe Pina Bausch.

Opera Ballet Vlaanderen benadrukt weliswaar dat het tevreden terugblikt op de noodgedwongen digitale werking tijdens de opeenvolgende lockdowns, maar dat tegelijkertijd "iedereen aan den lijve heeft ondervonden wat we eigenlijk al lang wisten: de band tussen een publiek in het donker en een live artiest laat zich moeilijk vervangen".

Het kunsthuis zal in zijn promotie voor het volgende seizoen alvast de vele medewerkers, zoals artiesten en technici die al die tijd thuis zaten, centraal zetten. Onder de noemer "Wij zijn Opera Ballet Vlaanderen" krijg je hen te zien in de seizoensbrochure, op affiches in het straatbeeld en in filmpjes op sociale media.