Door het aanhoudend lage aantal nieuwe besmettingen heft Israël de mondmaskerplicht bijna volledig op. Zo hoeven vanaf nu alleen nog niet-gevaccineerde bezoekers en medewerkers in ziekenhuizen en zorginstellingen mondkapjes te dragen, net als passagiers en personeel op vliegtuigen. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.
Israël, een land van negen miljoen inwoners, voert sinds 19 december met succes een vaccinatiecampagne. Bijna 5,5 miljoen mensen hebben al een eerste inenting gekregen, ruim 5,1 miljoen is volledig gevaccineerd. Het aantal nieuwe besmettingen is de voorbije maanden ook stevig gedaald. Volgens de laatste cijfers zijn er de afgelopen 24 uur slechts vier nieuwe besmettingen vastgesteld. 

Op 1 juni had Israël de beperkingen al grotendeels opgeheven, door de sterke daling in het aantal ziekenhuisopnames. Sindsdien was het buitenshuis al niet meer verplicht een masker te dragen. Recentelijk zijn echter veel Israëli's gestopt met het dragen van maskers in winkels. Experts blijven wel waarschuwen voor nieuwe varianten die vanuit het buitenland hun intrede kunnen maken.