Goed nieuws voor liefhebbers van Maanrock: het gratis festival in de Mechelse binnenstad, dat jaarlijks zorgt voor een knallende afsluiter van de festivalzomer, krijgt dit jaar een parkeneditie van 26 tot en met 29 augustus. De podia verhuizen van de pleinen naar de parken en bezoekers moeten op voorhand hun plaatsje reserveren zodat de instroom beperkt blijft en aan alle coronamaatregelen wordt voldaan.
Vorige zomer werd Maanrock geannuleerd door de coronacrisis en lang zag het er naar uit dat dat ook dit jaar het geval zou zijn. Organisator Mechelen Feest kon vol trots aankondigen dat er dit jaar toch een editie komt, maar op iets kleinere schaal en met reservatiesysteem. "We kunnen de pleinen in de stad niet afsluiten, er wonen ook mensen die te allen tijde toegang moeten behouden tot hun woningen", zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. "Dus wijken we uit naar de parken en tuinen die onze stad rijk is. Het festival blijft gratis, maar registreren op voorhand is wel noodzakelijk. Het ligt nog niet helemaal vast welke parken allemaal worden ingeschakeld, maar we willen zoveel mogelijk capaciteit creëren. Er wordt bij de registraties geen voorrang gegeven aan Mechelaars, Maanrock is een festival voor iedereen." Over de exacte programmering en welke parken zullen deelnemen, wordt later gecommuniceerd.

Daarnaast komen deze zomer nog enkele vaste waarden terug uit de Mechelse festivalzomer. BROEK en Predikheerlijke Zomer, die vorig jaar werden gelanceerd, worden een vast onderdeel in de programmatie, net zoals Parkpop op donderdag, Mechelen Zingt op 11 juli en de festiviteiten naar aanleiding van de nationale feestdag op 21 juli al jaren vaste waarden zijn.

Daarnaast worden enkele nieuwe concepten toegevoegd. Elke zondagnamiddag wordt in de binnenstad Terrassen onder den Toren gehouden. De horeca krijgt op die dagen extra terrasruimte en er worden kleine optredens en straatheater voorzien. "De stad heeft ons enorm goed gesteund tijdens dit moeilijke afgelopen jaar, door onze terrassen nog groter te kunnen maken hopen we een aanzuigeffect te kunnen creëren en onze horeca wat ademruimte geven", zegt Christian Michiels, voorzitter van Horeca Mechelen. De nieuwe concertreeks Botaniek Live vult dan weer het gat op vrijdag en zaterdag op met concerten in de Kruidtuin.

Naast de Thomas More Hogeschool, aan de Dijleterrassen, komt deze zomer ook een zomerbar: Terrazza. Tot eind augustus kan je hier genieten van een Italiaanse sfeer langs het water van de Dijle.

De volledige invulling van de festivalzomer wordt de komende weken aangevuld via www.dezomerisvanmechelen.be Via deze website kunnen ook de plaatsjes voor de concerten worden gereserveerd.