BLAST, de organisator van een van ‘s werelds grootste Counter-Strike-circuits, kondigde vandaag 14 juni aan dat het terug zal keren naar offline evenementen voor de Fall Finals. De competitie, die van 23 tot 28 november 2021 doorgaat, vindt plaats in Kopenhagen in een arena met 12.000 plaatsen.

Het is een van de berichten waar de Counter-Strike-community nu al meer dan een jaar op zit te wachten. Na de aankondiging van de Major PGL die in oktober in Stockholm zal worden gehouden, is het de beurt aan BLAST om de LAN’s opnieuw leven in te blazen. Na een seizoen van online evenementen heeft de organisator van een van ‘s werelds grootste circuits de terugkeer van offline evenementen aangekondigd. Tijdens de BLAST Fall Finals zullen fans dus voor hun favoriete team kunnen supporteren vanuit de tribune.

De Royal Arena, een arena met 12.000 zitplaatsen in Kopenhagen, zal van 23 tot 28 november het decor zijn voor de najaarseditie van de BLAST Finals. Maar opgelet, alleen tijdens de laatste drie dagen, wanneer de eindfase wordt gespeeld, zal het publiek toegang krijgen tot het stadion.

De aankondiging volgt enkele maanden na de aankondiging van de Major van Stockholm, die enkele weken eerder zal doorgaan. Nicolas Estrup, VP of Production en Executive Producer bij BLAST, heeft getracht de mensen gerust te stellen. Hij verklaarde dat het absoluut niet de prioriteit van het bedrijf was om als eerste toernooiorganisator terug te keren naar het LAN-format: “We willen niet dat iedereen overal naartoe vliegt tijdens een wereldwijde pandemie.” En hij legde uit dat BLAST zich momenteel concentreert op het creëren van een andere beleving in vergelijking met eerdere evenementen.

Natuurlijk wil de organisatie ook iedereen geruststellen met de maatregelen die van kracht zullen zijn om de veiligheid van de spelers, maar ook van de toeschouwers te garanderen. Zo zal de capaciteit van de arena worden teruggebracht van 12.000 naar 5.000.

Ter herinnering, de competitie vindt plaats over zes dagen met acht teams die strijden om een totale prijzenpot van $425.000. De beste zes teams zullen zich via de Spring Groups kwalificeren, terwijl de laatste twee via de Showdown hun uitnodiging zullen moeten verdienen.

Copyright afbeeldingen : BLAST