De beste bankovervalfilms en -series op Netflix

Het tweede deel van 'Lupin' is eindelijk beschikbaar op Netflix. Deze misdaadserie, met in de hoofdrol Omar Sy als de beroemde gentleman-inbreker, zit vol intriges. Het signaal voor Proximus Pickx om een selectie te maken van de beste ‘heist’ films en series op het streamingplatform.

Lupin (2020)

Het tweede deel van de 'Lupin'-serie met ‘Intouchables’-acteur Omar Sy in de hoofdrol is eindelijk beschikbaar op Netflix en lijkt net zo spannend te zijn als het eerste deel. In januari waren de eerste vijf afleveringen een groot succes, met veel kijkers (ongeveer 70 miljoen huishoudens). Het ingenieuze verhaal volgt Assane Diop (rol van Omar Sy), een beroepsdief. Oplichterij is zijn tweede natuur en als rolmodel laat hij zich inspireren door de romans van Arsène Lupin, de gentleman-dief die door schrijver Maurice Leblanc werd bedacht. 

Make-up, vermommingen, diverse trucjes... alles is voor de galante Assane goed om toch maar de schijn van de illusie te wekken dat hij een galante gentleman is. Op een dag gaat hij op pad om een halsketting van de familie Pellegrini te stelen. De ketting wordt geveild, maar Assane slaagt erin om ze te stelen door heel vindingrijk uit de hoek te komen. Bij de diefstal blijkt dat de inbreker eigenlijk minder geïnteresseerd is in het halssnoer dan in de eigenaar ervan, Hubert Pellegrini. Assane is ervan overtuigd dat de steenrijke Pellegrini een hand had in de zelfmoord van zijn vader, vele jaren eerder. 


Army of The Dead (2021)

"Hoe zou je het vinden om 50 miljoen dollar in je zak te steken?", vraagt casino-eigenaar en opdrachtgever Bly Tanaka (Hiroyki Sanada) aan huurling Scott Ward (David Bautista). In 'Army of The Dead,' heeft een team van veteranen 32 uur om een fortuin aan cash in Las Vegas terug te gaan halen. Een Amerikaans militair konvooi is op de snelweg immers tegen een auto gebotst waardoor er een zombie vrijgekomen is. Een aantal soldaten wordt gedood door het schepsel, dat ook anderen infecteert. 

Het 'ras' verspreidt zich snel en het grootste deel van de bevolking van Las Vegas wordt getroffen. De regering besluit de stad in quarantaine te plaatsen en Scott en zijn kompanen moeten snel toeslaan voordat het leger een nucleaire aanval op de stad gaat uitvoeren. Een horrorfilm geregisseerd door Zack Snyder die doet denken aan de zeer bloederige serie 'The Walking Dead'. 


La Casa de Papel (2017)

De Spaanse serie ‘La Casa de Papel' volgt een groep van acht criminelen die worden gerekruteerd door een mysterieuze professor. Zijn ambitie? De beste overval ooit plannen. De Koninklijke Munt van Spanje is hun eerste doelwit. Eens als ze opgesloten zitten in dit gebouw, zijn ze van plan om eruit te komen met een buit van 2,4 miljard euro! Om dit monumentale bedrag te stelen, hebben ze wel elf dagen toegang nodig tot de drukmachines van de Koninklijke Munt. 

Deze serie, geregisseerd door Alex Pin, is een echt Netflix-fenomeen. Een vijfde en laatste seizoen wordt vermoedelijk eind 2021 verwacht. De serie, die al vele records heeft gebroken, waaronder dat van de meest bekeken niet-Engelse serie, is al meer dan 65 miljoen keer bekeken.


The Town (2010)

Deze spannende noirthriller van Ben Affleck - hij speelt ook zelf de hoofdrol - volgt een bende professionele bankrovers in Charlestown, een buurt in Boston, terwijl ze hun acties nauwgezet plannen. De criminelen gaan er prat op dat zij hun overvallen plegen zonder ooit gepakt te worden en zonder enige nevenschade, zonder slachtoffers

Doug, de leider van de bende, beschouwt zijn teamgenoten als zijn familie, als de enige mensen waar hij echt om geeft. Maar tijdens de zoveelste overval gijzelt zijn "broer" Jem (Jeremy Renner) bankdirecteur Claire Keesey (Rebecca Hall). Uiteindelijk laten ze haar vrij, maar Doug vreest dat ze hen zal kunnen herkennen, ook al droegen ze maskers. Hij besluit dan Claire te benaderen, zonder zijn ware identiteit bekend te maken, om na te gaan of zij niets compromitterends tegen de politie zal zeggen. Maar als ze elkaar ontmoeten, ontstaat er een zekere aantrekkingskracht tussen hen... 


Baby Driver (2017)

Achtervolgingen, pittige dialogen, mooie auto's, aanstekelijke muziek ... ‘Baby Driver’ is een opwindende ‘heist’ film geregisseerd door Edgar Wright. Om de scènes zo realistisch mogelijk te houden, deed hij zelfs een beroep op Joe Loya, een kerel die begin jaren 90 veroordeeld werd voor het plegen van een overval

In deze film heeft de jonge Baby (Ansel Elgort) een nogal ongewone baan: hij is chauffeur voor bankovervallers. Hij slaagt erin de beste in zijn vak te zijn dankzij zijn playlist, die hij non-stop afspeelt. Wanneer hij het meisje van zijn dromen ontmoet, ziet Baby een kans om zijn criminele leven te beëindigen en voorgoed te stoppen. Maar nadat hij wordt gedwongen om voor een hoge pief uit het criminele milieu te werken, moet hij de realiteit onder ogen zien wanneer een overval misloopt die zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel zet.

Ontdek deze films en series nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top