Moeskroen, dat volgend seizoen in de 1B Pro League uitkomt, heeft vandaag op een persconferentie voormalig Rode Duivel Mbo Mpenza voorgesteld als sportief directeur. Zijn eerste taak wordt om een nieuwe coach te vinden, een opvolger voor Jorge Simao dus.
Mpenza voetbalde zelf voor Moeskroen in het seizoen 1996-1997 en daarna nog eens van 2002 tot 2004. Hij maakte daarbij 39 doelpunten. "Het werk zal een beetje complex worden, maar als ex-topsporter ben ik niet anders gewend", zegt Mpenza. "Het doet mij echt plezier om hier terug te keren, want ik heb heel veel banden met Moeskroen."

De bedoeling is dat Mpenza, die onder CEO Paul Allaerts komt te staan, bij 'Les Hurlus' de leiding krijgt over alle voetbalgerelateerde zaken. "Ik krijg verschillende taken. Het idee is dat ik een sportieve structuur ga opzetten en de link zal vormen tussen de jeugdopleiding en de eerste ploeg. Ik zal ook betrokken zijn bij de onderhandelingen. We moeten nieuwe spelers vinden", aldus de ex-spits.

Mpenza stopte in 2008 met voetballen en kwam 56 keer in actie voor de Rode Duivels. Na zijn voetbalcarrière behaalde hij een master in Management bij de UEFA.