Ruud Vormer heeft zijn verblijf bij Club Brugge verlengd. Dat deelde de club vandaag mee. De 33-jarige Nederlandse middenvelder tekende een nieuwe verbintenis tot 2023.
Vormer speelt al sinds 2014 voor Club Brugge en draagt er de aanvoerdersband. Voordien verdedigde hij in eigen land de kleuren van AZ (2006-2008), Roda JC (2008-2012) en Feyenoord (2012-2014).

De Gouden Schoen van 2017 hielp Brugge aan vier landstitels en een beker. Vier keer schopte hij het tot Nederlands international.

Zulte Waregem versterkt zijn selectie dan weer met Alessandro Ciranni, zo bevestigde Essevee vandaag. De 24-jarige verdediger komt over van Moeskroen en ondertekent aan de Gaverbeek een contract voor drie seizoenen.

Ciranni was afgelopen seizoen aanvoerder bij degradant Moeskroen. Het jeugdproduct van KRC Genk heeft ook een verleden bij de Nederlandse ploegen MVV en Fortuna Sittard. "Essevee is een erg warme club en ik had meteen het gevoel dat ze me erbij wilden", zegt Alessandro Ciranni. "Door het stadion, de werking en de supporters van Essevee had ik meteen een klik met deze club."

"We vonden het belangrijk om een flankverdediger met aanvallende kwaliteiten aan te trekken", zegt CEO Eddy Cordier. "Alessandro is een jongen die de competitie kent en ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat ervaring heeft. We zijn tevreden dat hij vanaf vandaag deel uitmaakt van Essevee."