Een sportvrouw en een chocolatier op bezoek in 'Saartje'

Het is intussen al bijna twee jaar geleden dat voetbalster en analiste Imke Courtois en chocolatier Dominique Persoone elkaar heel goed leerden kennen terwijl ze Atlantische Oveaan overstaken met een zeilboot. Deze week zitten ze samen op de bank bij Saartje Vandendriessche voor de vijfde aflevering van ‘Saartje’ op Pickx+.

Een week lang waren ze op volle zee op elkaar, en op nog drie andere BV’s, aangewezen voor het programma ‘Over de Oceaan’. Dominique Persoone en Imke Courtois smeedden duidelijk een band op de boot en blijven tot op vandaag volgens de gespecialiseerde pers elkaars steun en toeverlaat. Of de vriendschap er tussen de twee nog steeds vanaf spat, zie je in de nieuwe aflevering van het exclusieve praatprogramma ‘Saartje’ op Pickx+.

Imke Courtois

Imke Courtois heeft het vrouwenvoetbal in België mee op de kaart gezet. Met Standard werd ze meermaals tot beste ploeg gekroond in de BeNe League en het Belgisch Kampioenschap. Tot driemaal toe won ze de Beker van België. Sinds 2006 maakte ze deel uit van de Red Flames. In 2015 werd ze voetbalanaliste bij Sporza en 2017 hing ze de voetbalschoenen aan de haak om zich te concentreren op haar doctoraat. Nu ze dat behaald heeft, is ze tegenwoordig bijna dagelijks op de buis als analist voor het EK en binnenkort wordt ze het vaste anker voor de Olympische Spelen. Voetballen op het veld doet ze niet meer, maar zaalvoetbal bij de Futsal Red Flames speelt ze nog wel. “De nationale vrouwenploeg bestaat nog niet lang, maar we hebben ons toch maar mooi geplaatst voor de eindronde van het EK”, zei ze onlangs in een interview met Humo.

Dominique Persoone

De ‘enfant terrible’ van de Belgische chocoladewereld, dat is zonder twijfel Dominique Persoone. En dat bedoelen we voor alle duidelijkheid als een compliment. De Brugse smakenkunstenaar deinst er nooit voor terug om te experimenteren met combinaties en is tegenwoordig internationaal befaamd omwille van zijn uitzonderlijke chocoladecreaties, van pralines met spek tot snuifbare chocolade en vegan chocopasta. Tot zijn cliënteel behoren sterren als de Rolling Stones en topchefs als Heston Blumenthal en Peter Goossens. Tegenwoordig heeft hij al bijna tien jaar de volledige keten van de chocoladeproductie in handen, want in Mexico heeft hij zijn eigen cacaoplantage en in Brugge zijn eigen chocoladefabriek. Op de televisie is hij al jaren een graag geziene gast omwille van zijn gepassioneerde pleidooien voor smaak en zijn weigering om een blad voor de mond te nemen.
 Twee gasten met een band en een sterke mening. Dat zie je in de vijfde aflevering van 'Saartje' op 17 juni om 22u en op 18 juni om 19u30 op Pickx+ (zender 13) op je TV. Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!
 
Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kom hier meer te weten over 'Saartje' en haar wekelijkse gasten!
Deze gasten worden verwelkomd in de studio van ‘Saartje’
Week van LGBTQ in de eerste aflevering van 'Saartje'
Deze week in ‘Saartje’: Alex Agnew en Margriet Hermans
Moora Vander Veken en Nic Balthazar op de sofa van ‘Saartje’ 
Saartje Vandendriessche voelt zich goed als gastvrouw van ‘Saartje’: “Leuk, maar spannend”
Saartje ontvangt ‘Dertigers’ Yemi Oduwale en Evelien Van Hamme

Films

Bekijk alles
Top