Wat kan Axel Witsel de Rode Duivels bijbrengen op het EK?

Rode Duivels | België speelde een degelijke wedstrijd tegen Rusland en won eenvoudig met 3-0. Bondscoach Roberto Martinez moest met Kevin De Bruyne, Eden Hazard (die wel inviel) en Axel Witsel drie sterkhouders missen in de basisopstelling. Over die laatste had Martinez goed nieuws te melden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Axel Witsel liep begin januari een zeer zware achillespeesblessure op bij Borussia Dortmund. De commentaren waren nadien niet gunstig en iedereen verwachtte dat Witsel een kruis mocht maken over het EK. Martinez bleef echter rustig en zei dat hij zou afwachten. Hij haalde zijn grote gelijk, want Witsel zette veel stappen voorwaarts en de voormalige speler van Standard werd opgeroepen voor het EK.

Goed nieuws van Martinez

Aanvankelijk was de derde match tegen Finland het doel om zijn wederoptreden te maken, maar Martinez had op zijn perspraatje van afgelopen maandag goed nieuws te melden. “Axel heeft net als Kevin De Bruyne de voorbije dagen veel stappen vooruit gezet. Dat doet me deugd. Hij heeft in zijn revalidatieproces een grote voorsprong. Hij zal betrokken worden in de wedstrijd tegen Denemarken."

De kans dat Witsel al in de basis gaat starten tegen Denemarken is niet al te groot. Hij zal wellicht wél minuten mogen maken als invaller. Een terugkeer van Witsel heeft grote gevolgen voor Leander Dendoncker, die niet onaardig speelde tegen Rusland. Toch is Witsel een zekerheid in de basis indien hij 100% fit is.

Ander type dan Dendoncker

De verdedigende middenvelder is immers bijzonder belangrijk voor het evenwicht en met zijn positiespel en uitstekende passing zorgt hij voor rust in het spel van de Belgen. Dendoncker heeft niet die technische capaciteiten van Witsel, maar is een speler die met zijn kracht en loopvermogen de rol van verdedigende middenvelder anders invult.

Voor de defensie betekent een terugkeer van Witsel ook een zegen. De 30-jarige middenvelder is het eerste aanspeelpunt en met de aanwezigheid van Witsel, en nadien Eden Hazard en Kevin De Bruyne, kan België meer op balbezit spelen. Tegen Rusland speelden de Rode Duivels directer en was het bij momenten iets moeilijker om de bal in de ploeg te houden. Witsel kan met zijn ervaring en kwaliteit de Belgen alvast een kwaliteitsinjectie geven, al zal hij wel wat wedstrijdritme missen.

Bekijk het duel tussen Denemarken en België op donderdag 17 juni om 18u op Eén en Tipik via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top