Gianluigi Buffon (43) denkt er nog niet aan zijn handschoenen op te bergen na zijn vertrek bij Juventus. De doelman is volgens Italiaanse media op weg naar Parma, waar hij zijn profdebuut vierde.
"Ik ben nog aan het nadenken. Ofwel trek ik naar het buitenland om als titularis de Champions League te spelen, ofwel blijf ik in Italië", verklaarde de Italiaanse legende voor de microfoon van Mediaset bij de feestelijke opening van zijn academie voor doelmannen. "In ieder geval zal het iets zijn dat ik me niet zal beklagen." Buffon liet nog optekenen dat een afscheid van het profvoetbal zeker niet nakend is en dat hij geen reservedoelman meer wil zijn, zoals de voorbije twee seizoenen bij Juventus. 

Volgens verschillende Italiaanse media zal Buffon waarschijnlijk tekenen bij Parma, dat naar de Serie B degradeerde. Voor Parma debuteerde Buffon in 1995 op 17-jarige leeftijd in de Serie A. Hij won met de club de UEFA Cup en de Beker van Italië in 1999. In 2001 trok hij naar Juventus, waar hij uitgroeide tot een monument. Na een seizoen bij Paris Saint-Germain (2018-19) keerde hij terug naar de Oude Dame. Met 657 wedstrijden op de teller is hij de recordhouder in de Serie A.