'Lupin': deze opnamelocaties van de serie moet je zeker eens hebben bezocht

Nieuws |
De reeks 'Lupin' is één van de grootste Netflix-successen van dit moment in ons land. Deze Franstalige reeks, waarvan je vanaf nu het tweede seizoen kan zien, speelt zich af in Parijs en op andere schitterende locaties in Frankrijk. Proximus Pickx neemt je mee naar de mooiste locaties die je in de serie kan zien.
 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het Louvre

Een belangrijk deel van 'Lupin' speelt zich af in dit wereldberoemde museum in Parijs. Het is uitgerekend op deze plaats dat Assane Diop een peperdure halsketting steelt die ooit nog toebehoorde aan de Franse koningin Marie-Antoinette. Hiermee wil hij zijn vader wreken, die 25 jaar geleden onterecht werd beschuldigd van de diefstal van dit juweel. De man bezweek onder de beschuldigingen in de gevangenis. In de reeks krijg je enkele magnifieke beelden te zien van de Pyramide van het Louvre, de toegangspoort tot dit museum. Als je je wilt wanen in het decor van 'Lupin' mag je dit kunstwerk zeker niet missen!

Etretat

In de allerlaatste aflevering van het eerste seizoen krijgen we het schitterende strand van Etretat te zien. Dat protagonist Assane naar deze plaats reist met zijn zoon en diens moeder is geen toeval. Schrijver Maurice Leblanc, die aan de basis ligt van het personage van Arsène Lupin, leefde jarenlang in deze Franse kustgemeente. Hij schreef zelfs sommige verhalen over Lupin in Etretat. In dit plaatsje kan je nu zijn woonst bezoeken, dat is omgevormd tot het niet te missen Clos Lupin-museum.

Pont des Arts

Eén van de meest emblematische plaatsen in Parijs bevindt zich op de grens tussen het eerste en zesde arrondissement van de Lichtstad, vlakbij het Louvre. De Pont des Arts, een voetgangersbrug, staat bekend als trekpleister voor verliefde koppeltjes, maar vormt eveneens het decor voor een sleutelscène in 'Lupin'. Wanneer Assane met zijn zoon over de brug wandelt, overhandigt hij hem een roman over Arsène Lupin. Met deze gift wakkert hij de interesse voor de gentleman-dief aan bij zijn zoon.
 

Le Jardin du Luxembourg

In het onderzoek naar de diefstal van de ketting regelt de dochter van de eigenaar van de halsketting een ontmoeting met Assane. En wat is de beste plek voor dit soort bijeenkomsten? Een openbare ruimte, waarin je kunt opgaan en verdwijnen zonder gezien te worden! Er werd gekozen voor de Jardin du Luxembourg, een bekend park in Parijs. Rondom de beroemde fontein van dit park genieten toeristen en andere toeschouwers van de zon, het park en het kalmerende geluid van het water. 

Montmartre

Als gentleman-inbreker heeft Asane in de loop van zijn leven veel rijkdom vergaard. Hij woont in een prachtig appartement met een adembenemend panorama op de wereldberoemde basiliek Sacré-Cœur van Mortmartre. Vanuit zijn raam kan hij ook het Square d'Anvers zien, een onwaarschijnlijk pittoresk uitzicht. Deze typische locatie mag je niet missen als je de Franse hoofdstad bezoekt in de sporen van acteur Omar Sy!
 
Mis niet het nieuwe seizoen van 'Lupin', dat sinds 11 juni op Netflix te zien is! Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 
 
Kan je niet genoeg krijgen van deze reeks? Lees hier onze eerdere artikels over 'Lupin':


Dit wist je nog niet over Omar Sy uit 'Lupin'!
Het tweede deel van 'Lupin' belooft spannend te worden!
'Lupin': feit, fictie, of iets tussenin?
Maak je klaar op het vervolg van ‘Lupin’ met deze korte terugblik!
Ontdek de magnifieke cast van de successerie ‘Lupin’
Netflix lanceert langverwachte 'Lupin' met Omar Sy

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top