Zweden heeft besloten geen reservespelers op te roepen voor het EK en houdt Dejan Kulusevski en Mattias Svanberg, die positief testten op het coronavirus, bij de ploeg. Dat heeft de nationale ploeg maandag bekendgemaakt, enkele uren voor de openingswedstrijd tegen Spanje.
Nadat de twee spelers vorige week aan de kant werden gezet, riep coach Janne Andersson donderdag zes reserves op om de afwezigheden vanwege corona op te vangen. 

"Maar Mattias en Dejan voelen zich goed voelen en zullen kunnen terugkeren in het team," zei de coach in een verklaring.

"Dat betekent dat geen van de spelers uit de reservebubbel zal worden opgenomen in de 'Blagult' (blauw en geel, red)", aldus de federatie.

Volgens de UEFA-regels heeft elke ploeg tot zijn eerste match van het toernooi - maandag om 21 uur tegen Spanje - de tijd om een speler te vervangen in het geval van een medisch aangetoonde "ernstige blessure of ziekte". COVID-besmettingen vallen daar onder.

De zes reserves waren spits Isaac Kiese Thelin (Anderlecht), doelman Jacob Rinne, linkervleugelspeler Jesper Karlsson en de verdedigers Mattias Johansson, Niklas Hult en Joakim Nilsson.

Vorige week werd al bekend dat Kulusevski en Svanberg niet zouden spelen in de wedstrijd tegen Spanje vanwege hun positieve test. "We hebben er alle vertrouwen in dat de jongens zich bij ons in het team zullen voegen zodra zeker is dat de besmetting weg is", zei teamarts Anders Valentin maandag.

De troepen van Janne Andersson nemen het vrijdag op tegen Slovakije en daarna op de 23e tegen Polen.