Oekraïne rekent op Yaremchuk voor eerste zege

Voetbal | Donderdag 17 juni staat bij de Belgische voetbalfans uiteraard met stip genoteerd. Dan speelt België tegen Denemarken. Die dag staan er echter ook twee andere wedstrijden op het programma. Oekraïne moet aan de bak tegen Noord-Macedonië en Nederland treft Oostenrijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oekraïne presteerde niet onaardig tegen Nederland. Het verloor weliswaar met 3-2 en het was een verdiende zege voor Oranje, maar de jongens van bondscoach Andrei Shevchenko lieten bij momenten zien dat ze zeer aardig kunnen voetballen. Roman Yaremchuk (AA Gent) hoopt verder te gaan op zijn elan. Hij scoorde tegen Nederland en wil tegen Noord-Macedonië zich nog meer in de kijker spelen van andere clubs. Yaremchuk aast op een toptransfer. Zijn prestatie tegen Nederland was alvast goed en de aanvaller bezorgde Stefan de Vrij een moeilijke avond.

Opletten voor Pandev

Oekraïne liet vooral defensief de nodige steken vallen. Doelman Georgiy Bushchan zag er niet al te goed uit bij de drie tegentreffers. Hij moet zijn niveau opkrikken, want bij Noord-Macedonië loopt er een roofdier rond. De ondertussen 37-jarige Goran Pandev liet zijn land tegen Oostenrijk lange tijd dromen van een stunt. Hij scoorde de 1-1 en Noord-Macedonië speelde een zeer aardige eerste helft. In de tweede periode moest Oostenrijk aan de bak en het had het knap lastig met Noord-Macedonië. Het wist pas in het laatste kwartier de zege binnen te halen en alsnog met 3-1 te winnen. Oekraïne weet dus dat het zijn tegenstander zeker niet mag onderschatten.

Nederland kan tegen Oostenrijk de kwalificatie voor de achtste finales verzekeren. Oranje speelde leuk en aanvallend voetbal, maar toonde zich ook defensief fragiel, al kan de terugkeer van Matthijs de Ligt daar nog verandering in brengen. Hij zal wellicht starten tegen Oostenrijk. Het gaf een 2-0 uit handen en liet Oekraïne terugkeren tot 2-2. Voordien gaven de Nederlanders bij momenten al de nodige ruimte weg. Dat is dus een werkpunt voor coach Frank de Boer. Nederland is alvast de grote favoriet tegen Oostenrijk.

België aan de bak tegen Denemarken

Eindigen doen we met de partij van de Belgen. De Rode Duivels wonnen makkelijk met 3-0 van Rusland en een zege tegen Denemarken levert hen een plaats in de volgende ronde op. Het valt af te wachten hoe tegenstander Denemarken voor de dag zal komen na de gebeurtenissen omtrent Christian Eriksen.

Ze kregen op mentaal vlak heel wat te verwerken en daarbij kwam er ook nog eens nederlaag tegen Finland (0-1) bij. De Denen mogen eigenlijk niet verliezen, maar iedereen is er vooral blij dat Eriksen weer in orde is. Dat is dé grote winst voor hen op dit EK.

Volg de EK-wedstrijden op Eén en Tipik via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Het speelschema:

  • Oekraïne-Macedonië: vanaf 14u35 op Eén
  • Denemarken-België: vanaf 17u10 op Eén
  • Nederland-Oostenrijk: vanaf 20u50 op Eén

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top