Olivier Foucart, assistent-coach van Dario Gjergja bij de Belgian Lions, wordt volgend seizoen T2 in de Bundesliga bij Göttingen. Dat heeft de Duitse club maandag bekendgemaakt. Coach Roel Moors begint in augustus aan zijn tweede seizoen bij Göttingen en vervangt zijn vorige Belgische assistent, Thomas Crab, door Foucart.
De 36-jarige Olivier Foucart tekende bij Göttingen een contract van één seizoen. Foucart is een ex-eersteklassespeler van Aalst en Gent en coachte Waregem naar drie finales en één titel in tweede klasse. Drie jaar geleden werd hij assistent van bondscoach Gjergja.

"Olivier voldoet aan de eisen die ik heb voor een assistent. In de eerste plaats gaat het om loyaliteit en de wil om hard te werken", verklaart Moors op de website van Göttingen. "Ik ben vol vertrouwen dat hij een meerwaarde zal zijn, zowel op als naast het parket."

Foucart vervangt dus Crab, die om familiale redenen zelf besliste Göttingen te verlaten. Crab is nog op zoek naar een uitdaging dichter bij huis. 

Roel Moors maakte in 2019 na een succesvolle campagne in de Champions League de overstap van Antwerp Giants naar de Duitse topploeg Bamberg. Na één seizoen mocht hij er beschikken, maar Moors vond snel onderdak bij een andere Bundesliga-ploeg: Göttingen. Hij leidde die ploeg naar een twaalfde plaats op achttien ploegen in het eindklassement. In de Duitse beker haalde Göttingen de Final Four. Straks begint Moors aan zijn tweede seizoen in Göttingen, voortaan dus met Olivier Foucart aan zijn zijde.