Victor Campenaerts hervat komende woensdag de competitie in het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Ingelmunster. De 29-jarige werelduurrecordhouder verliet de Baloise Belgium Tour na de openingsetappe. Hij kreeg toen op 6 kilometer van de finish in Maarkedal af te rekenen met hevige krampen en had opnieuw last aan de kniepees waarmee hij ook in de Giro sukkelde. Campenaerts verklaart dat hij het BK van woensdag opvat als training en dat hij zeker niet tot de favorieten moet gerekend worden.
"Het gaat de goede kant op met mijn kniepees. Die eerste rit van de Baloise Belgium Tour verliep zeer intens. Ik ben daar totaal over de limiet gegaan. Wilde ik enige rol van betekenis spelen in de daaropvolgende tijdrit, dan moest ik me terdege opwarmen op de rollen. Ik voelde dat de pees, aan de onderkant van de knie, heel gevoelig was en reageerde op mijn inspanningen van de dag voordien. Wij namen toen geen enkel risico en ik besloot om me terug te trekken uit de Ronde van België. Ik heb immers nog een pak doelen dit seizoen en wou die niet hypothekeren", stelt Victor Campenaerts. 

Toch zal de werelduurrecordhouder woensdag opnieuw van start gaan in het Belgisch kampioenschap tijdrijden. In 2016 (Mol-Postel) en 2018 (Anzegem) pakte hij de Belgische tijdrittitel. "Ik heb al wat licht kunnen trainen. Maar ik kan woensdag geen rol van betekenis spelen. Ik start zonder ambitie, laat me daar wel in wezen. Ik heb dit seizoen, in tegenstelling tot andere jaren, ook niet zoveel gereden op de tijdritfiets. In de huidige omstandigheden kan je van mij geen favoriet maken. Die rol is weggelegd voor Yves Lampaert, Remco Evenepoel en Ilan Van Wilder. Ik wil deze tijdrit afwerken als training in functie van komende zondag, het BK op de weg", besluit Campenaerts.