De hartstilstand van Christian Eriksen zindert nog volop na in de EK-selectie van Denemarken. Tijdens een persmoment in het Deense basiskamp in Helsingör had Pierre-Emile Höjbjerg maandag een duidelijke boodschap. "We zullen tegen België voor Christian spelen en voor allen die ons ondersteund hebben", zei de 25-jarige middenvelder, die in clubverband voor Tottenham uitkomt.
Aanvaller Martin Braithwaite bracht een gelijkaardige boodschap. "We hebben de steun van iedereen gevoeld. Ik weet dat Denemarken ervoor bekend staat dat wij in tegenspoed de rangen sluiten. En ik twijfel er niet aan dat de mensen donderdag in het Parken Stadion iets speciaals zullen zien. Ik kijk uit naar de match tegen België en het zal ons zeker motiveren om voor Christian te kunnen spelen", onderstreepte de spits van Barcelona. 

De 29-jarige Eriksen zakte zaterdagavond in het duel tegen Finland (0-1 verlies) plots in elkaar op het veld en moest worden gereanimeerd. Bij het verlaten van het stadion in Kopenhagen was de spelmaker van Inter Milaan weer bij bewustzijn. Hij herstelt nu in het ziekenhuis. Volgens de Deense bondswoordvoerder Jakob Höyer "is zijn toestand zoals gisteren: stabiel en goed", zo verklaarde hij maandag. "In de loop van de dag volgen nieuwe onderzoeken. We hadden gisteren contact met hem en dat zal ook vandaag het geval zijn."