Eden Hazard mocht tegen Rusland ongeveer twintig minuten invallen. De invalbeurt was hoopgevend, want Hazard liet bij momenten enkele flitsen zien. Mogen we hem aan de aftrap verwachten tegen Denemarken? Voorlopig lijkt dat nog wat voorbarig te zijn.
De progressie zorgt alvast voor de nodige vreugde bij de fans van de Rode Duivels. Tegen Kroatië kreeg Hazard slechts tien speelminuten, nu waren het er al twintig. Hazard keert stilaan terug en dat is alvast zeer veelbelovend.

20 hoopgevende minuten

Eden Hazard kwam in de plaats van Dries Mertens en de aanvoerder van België bewees dat hij de nodige stappen voorwaarts zet. Hazard toonde initiatief, draaide enkele keren goed weg van zijn tegenstander en liet zo toch weer wat van die flitsen zien die we gewend zijn van hem. Bondscoach Roberto Martinez zag dat ook. "Ik heb genoten van de prestatie van Hazard. Typische Hazard-bewegingen. Het is de eerste keer dat ik Eden terug zo vrij zag spelen. Dit is een grote stap voorwaarts voor hem.”

Is Hazard echter klaar om weer in de basis te starten? Na de partij tegen Rusland gaf Hazard aan dat hij meer moet spelen om ritme op te doen. Het is een teken dat hij zich fysiek goed voelt en dat hij zich steeds beter begint te voelen om terug zijn oude niveau te halen.

Niets forceren

Martinez wil hem de komende matchen meer speeltijd geven. De speler van Real Madrid weet echter dat het onverstandig is om risico’s te nemen, zeker aangezien de Belgen tegen Rusland al een zeer grote stap richting kwalificatie voor de volgende ronde hebben gezet. Martinez hoopt zijn aanvoerder weer naar zijn topniveau te brengen vanaf de achtste finales.

De bondscoach heeft al aangegeven dat Hazard meer speeltijd krijgt tegen Denemarken en nog meer tegen Finland. Het is echter moeilijk voor te stellen dat de trainer Hazard zal laten starten tegen Denemarken. De meest waarschijnlijke optie is dat hij deze donderdag ongeveer een half uur zal spelen, en dan waarschijnlijk minstens een helft tegen de Finnen. Al hangt dat allemaal ook af van de resultaten in die matchen.

Bekijk het duel tussen Denemarken en België op donderdag 17 juni om 18u op Eén via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.