Gambit wint IEM Summer 2021 na foutloze finale tegen OG

Door Pickx

Deel dit nieuws

Iedereen hoopte dat we een herhaling zouden krijgen van de ESL Pro League 13-finale: een thriller van 5 maps waarin underdog Heroic won van favoriet Gambit. Maar niets was minder waar: De nummer één van de wereld liet tegen OG geen enkele steek vallen en mocht de virtuele beker al na drie maps in de lucht steken.

De aanloop naar deze finale liep nochtans niet van een leien dakje voor Gambit: de Russische organisatie werd in de upper bracket verrast door Vitality. Zo verhuisden ze naar de lower bracket. Astralis bleek geen uitdaging voor de nummer één van de wereld, maar tegen Complexity hadden ze wel drie maps nodig. In de play-offs zagen we de oude Gambit terug. Evil Geniuses en G2 werden simpel opzijgezet; niets leek hen de titel in de weg te staan.

Of toch? OG maake indruk in de groepsfase, met overwinningen tegen NIP, Virtus.pro en Evil Geniuses. Ze plaatsten zich zo voor de halve finales, waarin ze Vitality met 2-1 uitschakelden. De Europese organisatie leek met Shahar "flameZ" Shushan eindelijk de ontbrekende schakel gevonden te hebben. Aleksib en co. begonnen met vertrouwen aan de grote finale.

OG leek lang op weg om de eerste map op te pikken. Maar dankzij enkele clutches van Ax1Le kwam Gambit op voorsprong. Uiteindelijk hadden de Russen alle 30 rondes nodig om Mirage binnen te halen. De nipte nederlaag bleek een mentale dreun die het internationale roster niet meer te boven kwam. Een ontketend Gambit maakte een snel einde aan de finale met overwinningen op Dust2 en Overpass.

Gambit sleept zo na IEM Katowice en EPIC League CIS al de derde trofee van het jaar in de wacht. Dat levert hen de hoofdprijs van $100 000 op. De Russische organisatie verdient ook het tweede Intel Grand Slam punt. Ze komen zo naast Astralis en Na'Vi te staan, in de strijd om 1 miljoen dollar. Het volgende punt valt te verdienen tijdens IEM Cologne, dat van start gaat op 8 juli. Uiteraard live te volgen op Pickx!

Copyright afbeeldingen: Gambit Esports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top