De doelpuntenmachine van de Duivels: Romelu Lukaku

Rode Duivels |
Na een ferm seizoen bij Inter Milaan moet Romelu Lukaku ook tijdens dit EK 2020 aan de bak. Tegen Rusland toonde hij meteen zijn kwaliteiten en als hij op dit élan verdergaat, kan hij dé man van dit toernooi worden.
 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Er werd van hem verwacht dat hij zijn kracht en scorend vermogen zou etaleren en van bij de eerste wedstrijd bevestigde hij die vermoedens. Tegen Rusland verdiende Romelu Lukaku al zijn sterren, waardoor hij de Russische verdediging meer dan eens deed bibberen. Met twee doelpunten en bijna een assist valt zijn impact op de wedstrijd van de Rode Duivels niet te onderschatten. De aanvaller speelde zoals verwacht als een doelpuntenmachine.
 
Lukaku staat even scherp als altijd. Hij speelde de hele wedstrijd op hoog niveau en leek nooit vermoeid te worden. Hij speelde de hele wedstrijd op hoog niveau en leek nooit vermoeid te worden. Met zijn tweede doelpunt bewees hij dat een lange en intensieve wedstrijd het hem onvoldoende lastig maken. Na een geweldige counter en een fysiek duel met de Russische verdediging kwam Lukaku zonder problemen opnieuw tot scoren. De vastberadenheid van onze landgenoot om zijn team naar de overwinning te loodsen, is enorm.
 
Teamleider
 
Door de afwezigheid van Axel Witsel, Eden Hazard en Kevin De Bruyne mocht Lukaku het leiderschapskostuum aantrekken. Terwijl Vertonghen de aanvoerdersband mocht aantrekken, nam Lukaku resoluut de leiding over de aanval met Youri Tielemans en Yannick Carrasco in zijn kielzog. Het trio leverde dan ook geweldige duels af.
  
Met zijn sterke karakter slaagt Lukaku erin om een hele ploeg op sleeptouw te nemen. Hij is zeker van zichzelf en weet waar hij heen wil. Je voelt het op het veld dat hij het niet erg vindt om naast zijn leidersrol ook in dienst van medespelers te werken. Tegen Rusland hebben we hem verschillende keren lager in het spel zien spelen om deel te nemen aan de opbouw van offensieve acties. Zijn lichaamsbouw en zijn balgevoel maken van Lukaku een echte machine die moeilijk te stoppen is.
 
51 doelpunten in 51 wedstrijden

Als hij al in goede vorm was bij Inter, hoe zit het dan met zijn conditie voor dit toernooi? Het lijkt er op dat niemand ter wereld op dit moment met hem kan concurreren. De statistieken bewijzen dat ook, want met 51 caps en 51 doelpunten bewijst Lukaku dat hij consistent kan presteren. Zijn buitengewone efficiëntie verklaart waarom hij er zo vaak in slaagt om ons land naar een overwinning te loodsen.
 
Toch krijgt hij vaak kritiek omdat hij afwezig is op beslissende momenten. Anderzijds lijkt de 28-jarige dit jaar een belangrijke mijlpaal te bereiken. We hopen samen met alle landgenoten dat Lukaku er mee voor kan zorgen dat de Rode Duivels tot in de finale mee voor de knikkers spelen. Als Lukaku op zijn elan verder gaat, mogen veel andere teams schrik beginnen krijgen.
 
Volg de EK-wedstrijden en vooral de wedstrijd tussen België en Denemarken donderdag om 18 uur op Eén via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top