De Deense bondscoach Kasper Hjulmand gaf zondag op een persbabbel in Kopenhagen aan dat hij het een foute beslissing vond om zaterdag het EK-duel tegen Finland verder af te werken na het hartfalen van Christian Eriksen. "We hadden ook gewoon naar huis kunnen gaan", liet hij noteren.
"Het was voor mij fout van de UEFA om de spelers te laten kiezen of ze wilden verder spelen", aldus Hjulmand. "Ze wisten nog niet juist hoe het met Christian gesteld was en ze moesten al kiezen tussen twee speelmomenten ('s avonds de partij nog hervatten of deze op zondagmiddag om 12 uur inhalen, red.). Voor mij hoefde het niet meer om te spelen. We hadden ook gewoon naar huis kunnen gaan. Dat was mijn gevoel. Het was een heel moeilijke beslissing voor de spelers om te nemen. Ik ben heel trots op hen."

Sportief directeur Peter Möller was minder hard. "Ik voelde geen druk van de UEFA, maar misschien klopt het wel wat Kasper zegt. Als je ziet hoe aangedaan de spelers vandaag nog zijn, was het misschien niet de juiste beslissing om verder te spelen. We moeten hieruit leren voor de toekomst. We houden allemaal van voetbal, maar op dit moment is het niet belangrijk. We hebben gisterenavond als groep gesproken, met de spelers en de staf. Iedereen kon zijn gevoelens tonen. Dat was een goed idee. We hebben ook psychologische hulp gekregen. Spelers kunnen nu nog 1 op 1 spreken met professionals. We zijn blij met hun hulp. Maar het belangrijkste was nog het gesprek met Christian dat we hadden. Dat had een enorme impact en gaf hen echt een boost."