De Deense teamarts Morten Boesen kon zondag op een persconferentie in Kopenhagen weinig extra informatie brengen over het hartfalen van Christian Eriksen, zaterdag tijdens het EK-duel van Denemarken tegen Finland.
De 29-jarige Eriksen stuikte zaterdag kort voor het einde van de eerste helft in elkaar. De middenvelder van Inter Milaan werd een tiental minuten op het veld gereanimeerd. Bij het verlaten van het stadion was Eriksen bij bewustzijn. Hij verblijft momenteel nog in het Rigshospitalet in Kopenhagen, waar verdere onderzoeken plaatsvinden.

"We hebben geen uitleg over hetgeen er gebeurd is met Christian", legde Boesen uit. "We weten er niets meer over. Jullie hebben hetzelfde gezien als mij. Zijn medische tests voor het toernooi waren allemaal goed."

Bondscoach Kasper Hjulmand zat ook nog heel erg met de gebeurtenissen in zijn maag, maar wilde toch proberen vanaf morgen met zijn team terug te keren naar een "normale toestand". "Dat is de bedoeling", bevestigde hij. "Maar we bekijken het speler per speler. Elke speler is anders en heeft zijn eigen gevoelens. Voor sommige spelers zal de match van donderdag tegen België misschien te vroeg komen. Maar ik denk dat het ons als team wel zal lukken om er samen voor te gaan."

Hjulmand prees vervolgens de mens Christian Eriksen. "Het is een fantastische voetballer, maar ook gewoon een fantastische mens. Na de gebeurtenissen was hij bezorgd over ons, en natuurlijk zijn familie. Dat is typisch Christian. Hij herinnert zich niets meer en voelt zich goed op dit moment. Hij wilde dat we speelden gisteren en wij wilden spelen voor hem."