Net als in 2019 - vorig jaar was er geen editie vanwege de coronacrisis - mag Remco Evenepoel met de blauwe leiderstrui van de Baloise Belgium Tour huiswaarts keren. In het algemeen klassement gaat hij zijn teamgenoot Yves Lampaert vooraf. Gianni Marchand werd knap derde en vervolledigde het podium. Evenepoel pakte al in de openingsetappe de leiding en stond die niet meer af. Hij won de individuele tijdrit in Knokke-Heist en kwam nadien nooit meer in de problemen
"De finale van de slotetappe verliep nerveus, maar we hebben kunnen doen wat we wilden en dat was Mark Cavendish aan de zege helpen. Wij waren steeds vooraan present op de meest cruciale punten. Ik heb nog even het pak op sleeptouw genomen en dan was het aan de andere teamgenoten om Mark te lanceren. Het is een droom om deze week af te sluiten met een ritzege en eindzege. Voor mij is deze eindoverwinning wel heel belangrijk. Zeker na al wat ik meemaakte na mijn val (in de Giro, nvdr.). Het deed deugd die eerste ritzege te pakken en daarna het eindklassement naar mijn hand te zetten. Dit is het teken dat ik conditioneel op de goede weg ben. Het is voor mij ook een signaal naar iedereen die me geholpen heeft na die moeilijke periode", stelde Remco Evenepoel.

Volgende week staan het Belgisch kampioenschap tijdrijden en het BK op de weg op het programma. "Ik ga de beide nationale kampioenschappen zeker afwerken. Daarna volgt een stage. Waar die zal plaats hebben weet ik nog niet. Is dat op hoogte, dan kan je minder intensief trainen. Bij een stage op zeeniveau kan dat dus wel. Ik ga in dat geval meer rendement halen. Ik trek hiervoor wellicht naar Spanje. Begin juli zetten we koers richting Tokio", verduidelijkte Evenepoel.