Mark Cavendish heeft dan toch een ritzege beet in de Baloise Belgium Tour. In Beringen nam hij zondag in een massasprint de maat van iedereen. 'Cav' was uiterst blij, schreeuwde het uit en knuffelde zijn teamgenoten uitgebreid na de finish. Na vier ritzeges in de Ronde van Turkije was het zondag opnieuw prijs voor de 36-jarige Brit.
"Deze zege doet deugd want het deelnemersveld was kwalitatief zeer hoogstaand. Wij waren gedurende de hele Baloise Belgium Tour de meest dominante ploeg en dat wil wat zeggen. Tom Steels had vandaag een plannetje uitgedokterd en dat hebben wij perfect uitgevoerd. Ik had dit jaar nog niet de mogelijkheid gehad om samen met Michael Morkov te koersen. Iedereen weet dat wanneer je achter zijn rug begint aan de sprint je bijna steeds wint. De Ronde van België stond op mijn programma tot Sam Bennett aangaf dat hij er wou rijden. Ik werd dus gewisseld voor hem maar omdat Sam een blessure had opgelopen werd ik opnieuw opgevist. En ik pak dan toch maar mooi een zege", lachte Cavendish

De 'Manx Express' pakte als vanouds uit en was de sterkste van het pak na een massasprint. "Ik zei deze week nog tegen Tim Merlier dat hij de sterkste sprinter was. Ik hield hem vandaag in de laatste honderden meters constant in het oog maar slaagde er wel in hem nu achter mij te houden. Dit was mijn eerste Ronde van België en ik ben blij dat ik die heb mogen rijden met dit voortreffelijke team", gaf 'Cav' mee.

Vraag is nu of Mark Cavendish een plaats zal krijgen in de Tourselectie van Deceuninck-Quick Step. Sam Bennett is wat op de sukkel met een knieblessure. "Sinds ik vier etappes won in de Ronde van Turkije is dat item plots naar boven gekomen. De journalisten begonnen vragen te stellen of ik naar de Tour wilde of mocht gaan. Ook het verbreken van het record van Eddy Merckx is iets wat de media opnieuw opgedist heeft. We zien wel hoe het gaat uitdraaien. Sam Bennett pakte vorig jaar wel de groene trui in de Tour. Hij zal dus wellicht voor mij staan in de pikorde", besloot Cavendish.