We hadden je in een vorig artikel gewaarschuwd: het Elevate-team, waarin de Belg Denza Bjarne Sleebus uitblinkt, zal nog vele mooie momenten beleven! Na een eerste plaats in de COD Challenger Open 3, heeft het Noord-Amerikaanse team een tweede plaats verovert op de Challengers Elite van de COD League seizoen 4. Een samenvatting van de prestaties van het Belgische team lees je in dit artikel!

Wie houdt ze tegen?

Orgless, Elevate, Amelia Strays, Mav3ricks Gaming Club, Los Pepes & The Originals waren de namen van de geselecteerde kandidaten voor de vierde fase van de Challengers Elite.

Het format was als volgt: de teams die als eerste en tweede waren geëindigd in de derde fase, waaronder dus Elevate, plaatsten zich rechtstreeks voor de play-offs, terwijl de derde, vierde, vijfde en zesde uit diezelfde fase naar de knock-out bracket werden gestuurd. Uiteindelijk waren het de twee beste teams, Amelia Strays & Mav3ricks, die het tot de play-offs schopten.

Amelia stond vervolgens tegenover Elevate en Mav3ricks tegenover Orgless. Ze werden elk met een score van 3-0 verpletterd en waren in een bracket met rechtstreekse eliminatie dus uitgeschakeld.

Weeman, Bidz, Hicksy & denza stonden in het team bij Elevate. Denza nam al snel de leiding met een KD van 29/23 in Hardpoint, 8/5 in Search & Destroy en hij eindigde met een 31/19 in Control.

Zijn kwaliteiten: hij is snel, bondig en combineert vaak het handvuurwapen met het aanvalsgeweer, herkenbaar aan het kersenbloesempatroon waarmee hij zich vaak in de top 1 of 2 van zijn eigen team wringt wat punten betreft. We onderstrepen ook het geweldige teamwork.

In de finale nam Elevate het op tegen Orgless. De spanning was te snijden, de eerste wedstrijd ging door op Checkmate in Hardpoint. Denza had in het begin moeilijkheden op een map waar het midpoint het centrale gangpad van een vliegtuig is: onleefbaar, zelfs onspeelbaar. Hij focust zich op de buitenkant waar het strategische punt van positie verandert. Dena en zijn team houden aanvankelijk de leiding in termen van punten, maar stagneert nek aan nek met Orgless aan het eind van de wedstrijd, rond 230 punten. Maar met een ‘5 eliminaties op een rij’ van denza, wint Elevate het eerste spel.

Een goed begin voor het Belgische team dus. De tweede wedstrijd begint met Search & Destroy op Moskow. Alles gaat goed totdat de bom wordt geprepareerd door Hicksy. Elevate beschermt de bom dan van alle kanten maar wordt snel overrompeld door de tegenstander. Daarna pakt elk team om beurten een punt tot een nipte eindstand van 5-6 waarbij Nastle van Orgless zijn laatste duel zou winnen van Weeman van Elevate. Orgless wint het volgende spel, gespeeld in Control op de iconische Black Ops 2-map Raid.

Het vervolg is een Hardpoint-strijd op dezelfde mythische kaart. Orgless neemt snel de bovenhand maar er volgt een ommekeer van de situatie in een recordtijd en dit ondanks de ratio’s van onze Elevates! Het is inderdaad denza die 1 minuut 41 bescherming zal laten optekenen tegen de tegenstander en de overwinning aan zijn team zal schenken in een fantastisch slot, gewonnen met 250-245.

Er blijft dan alleen nog een Search & Destroy op Raid over om de winnaars uit te roepen.

Orgless houdt midpoint vast en staat klaar om Elevate te ontvangen dat bij het spawnpunt wacht. Hicksy & Weeman zijn de eersten die komen opdagen, maar worden gedood door een taaie Stevo. Bidz & denza komen zo alleen te staan en denza neemt de juiste beslissing om de kaart te omzeilen. Bidz wordt snel tegen de grond gewerkt terwijl denza erin slaagt een tegenstander uit te schakelen. Maar al snel komt hij tegenover een tweede opponent te staan die voor de beslissing zorgt en die zijn team de overwinning schenkt. Weeman, denza & Hicksy rukten op als team maar maakten dezelfde fout: ze werden één voor één uitgeschakeld omdat ze allemaal op één punt zaten, wat een tegenaanval en later de overwinning voor Orgless vergemakkelijkte.

Elevate verloor met een score van 3-6, maar deze finale toonde ons allen het monsterpotentieel van deze spelers en de mooie toekomst die hen elk te wachten staat. Ze gaan niet met lege handen naar huis, maar delen een geldprijs van $10.000!

Copyright afbeelding: Call of Duty League