Frankrijk begint met relletje aan topper tegen Duitsland

Voetbal | Frankrijk begint als de grote favoriet aan het EK. Ze moeten meteen aan de bak tegen Duitsland. De afgelopen dagen was er heel wat te doen omtrent uitspraken van Olivier Giroud. Hij zorgde voor een relletje in Frankrijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de oefenwedstrijd tegen Bulgarije reageerde Giroud geïrriteerd tegenover een Franse reporter. "Je zegt dat je me aan het begin van mijn invalbeurt weinig hebt gezien, maar misschien hadden we het beter kunnen doen. We krijgen soms kansen, maar de ballen komen niet. Ik wil niet zeggen dat ik altijd de juiste keuzes maak, maar ik probeer wel altijd een oplossing te vinden.” Franse media viseerden daarbij Kylian Mbappé, die weinig in het samenspel met Giroud was betrokken.

Deschamps voert gesprek

De jonge aanvaller was gepikeerd en L’Equipe weet dat de sterspeler van PSG zelfs een persconferentie wenste in te leggen om Giroud van antwoord te dienen. Bondscoach Didier Deschamps vond dat geen goed idee en riep de twee bij elkaar.

Paul Pogba vindt het allemaal een storm in een glas water. “Er is helemaal niets aan de hand. Niet dat ik weet in ieder geval. Hetgeen is gezegd, is wellicht verkeerd overgebracht. Ik heb niks gezien en gevoeld, ik voel geen enkele spanning. Echt waar, er wordt gelachen, er is muziek en er wordt gemasseerd”, liet de middenvelder opmerken.

Giroud is wellicht één van de enige spelers in de selectie die niet tevreden is met de terugkeer van Karim Benzema in de selectie. De aanvaller van Real Madrid is de nummer één in de spits en de speelkansen voor de 34-jarige Giroud zijn zo heel erg geslonken. Het toont alvast dat de grote concurrentie binnen de groep voor wrevel kan zorgen.

Anelka op het WK 2010

Bij Frankrijk hebben ze wel een verleden met relletjes op een groot toernooi. In 2010 kwam het tot een groot dispuut tussen Nicolas Anelka en toenmalig bondscoach Raymond Domenech. De twee hadden niet bepaald een goede band en de spits beledigde de coach stevig. Die besliste om Anelka tijdens het WK naar huis te sturen en daarmee werd hij de eerste Franse voetballer die vroegtijdig weggestuurd werd tijdens een eindtoernooi.

Het zorgde voor een onrust in de kern die niet meer zou verdwijnen. De Fransen verdwenen na een 1 op 9 tegen Uruguay, Mexico en Zuid-Afrika met het schaamrood op de wangen al na de groepsfase van het WK. Les Bleus kunnen tegen Duitsland maar beter winnen, anders zal er ongetwijfeld weer gekeken worden naar Mbappé & co.

Volg de EK-wedstrijden op Eén en Tipik via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top