De Deense voetballegende Michael Laudrup heeft de Europese Voetbalbond (UEFA) bekritiseerd nadat de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland (0-1) werd voortgezet na de reanimatie van Christian Eriksen.
"Ik respecteer dat onze ploeg en de Finnen erin geslaagd zijn verder te spelen. Maar wanneer zoiets gebeurt, zijn de spelers vol emotie. Dan hebben ze niet het overzicht om belangrijke beslissingen te nemen. Dan moet er iemand zijn die zegt: 'We stoppen'", verwees de ex-speler van FC Barcelona, Real Madrid en Juventus op de Deense tv-zender TV3+ naar de UEFA.

De 29-jarige Eriksen stuikte kort voor het einde van de eerste helft in elkaar. De middenvelder van Inter Milaan werd een tiental minuten op het veld gereanimeerd. Bij het verlaten van het stadion was Eriksen bij bewustzijn. Volgens de Deense bond is de toestand van Eriksen stabiel, hij ligt in een ziekenhuis in Kopenhagen. Na een onderbreking van 107 minuten en het vernemen van de geruststellende berichten werd de wedstrijd voortgezet in overleg met beide teams. 

Volgens de 56-jarige Laudrup was dat "niet de juiste keuze". "Ik vind het verkeerd zo kort na een emotionele gebeurtenis een beslissing te moeten nemen. Men had moeten zeggen: 'Vanavond zullen we niet meer spelen'", besloot Laudrup.

Donderdag spelen de Rode Duivels, die zaterdag met 3-0 wonnen van Rusland, in Kopenhagen tegen Denemarken.