Excelsior Moeskroen lijkt dan toch niet in zee te gaan met Alex Hayes; de CEO van toekomstig concurrent RE Virton. Volgens La Dernière Heure zou Moeskroen namelijk voluit de kaart Mbo Mpenza getrokken hebben.
De voormalige Rode Duivel speelde in het seizoen 1996 - 1997 en tussen 2001 en 2004 al voor Moeskroen. De voorbije jaren verzamelde Mpenza (inmiddels 45 jaar) zowel een trainersdiploma als een diploma om een voetbalclub te managen, maar tot op heden hield de 56-voudige international zich vooral bezig met sociale projecten.

Enkele maanden geleden leek hij dan toch aan de slag te kunnen bij Moeskroen, maar toen liepen de gesprekken spaak. "We hadden een andere visie. Het was duidelijk dat een aantal mensen de baas wilden blijven en met hun netwerk controle wilde behouden. Het was geen sportief beleid waar ik achter stond", klonk het toen.

Nu blijkt er wél een doorbraak te zijn. Mpenza zou maandag voorgesteld worden aan de pers en zou bij zijn aanstelling als sportief directeur een budget van zes miljoen euro voorhanden krijgen.