Nafi Thiam heeft zaterdag een goede beurt gemaakt op de Gouden Spike in het Nederlandse Leiden. Ze realiseerde met 6m62 en 13.57 seizoensbestes in het verspringen en de 100 meter horden en toonde zich na afloop tevreden. "Er zit progressie in, en dat is mooi", klonk het bij de olympische kampioene op de zevenkamp.
De dag startte met 13.57 op de horden voor Thiam, elf honderdsten sneller dan eind mei in Tilburg. "Mijn wedstrijd was duidelijk beter dan in Tilburg", begon ze haar analyse. "Ik zat goed in de race. Er zit progressie in en dat is mooi."
Over haar prestaties in de verspringbak was Thiam nog meer te spreken. "Dat was nog beter dan de horden. Dat was echt goed. Mijn aanloop kwam beter uit dan in Tilburg, maar er is nog altijd ruimte voor verbetering als ik alles nog wat meer op punt krijg. Het was nog altijd maar mijn tweede wedstrijd van het jaar in het verspringen."
Volgende zaterdag loopt Thiam een 200 meter in Nijvel. "Het is lang geleden. Ik ga proberen niet te veel naar de chrono te kijken en gewoon proberen een goed gevoel op te doen", klinkt het. Ze treft er haar goede vriendin Cynthia Bolingo. "Maar daar mag ik zeker niet naar kijken", beseft Thiam. "Die gaat wegvliegen van bij de start."
Op het BK atletiek op 27 juni in Brussel opteert de zevenkampster meer dan waarschijnlijk voor het hoogspringen. "Dat lijkt mij het beste idee. Dat heb ik nog maar één keer kunnen doen dit jaar. Misschien neem ik er ook nog het kogelstoten bij."