Zonder ongelukken zal Remco Evenepoel morgen zichzelf opvolgen als de eindlaureaat van de Baloise Belgium Tour. Evenepoel vat de slotetappe aan met een voorsprong van 45 seconden op zijn teamgenoot Yves Lampaert. Tijdens de Ardennenetappe met start en aankomst in Hamoir werd zijn leiderspositie opnieuw niet bestookt. Op de slotdag staat er wellicht een massasprint op het programma.
"In de finale ging het er toch nog heel zenuwachtig aan toe. Zeker aangezien het zou uitdraaien op een sprint. Ik wou nog wat werken om Davide Ballerini in de beste omstandigheden naar de meet te brengen", zei Evenepoel. "Ook Yves Lampaert deed zijn deel van het werk. De andere jongens hadden echter al gewerkt om mijn leiderspositie te verzekeren. Het was ook veiliger om me in de laatste kilometer vooraan te positioneren."

De etappe Hamoir-Hamoir bleek niet lastig genoeg. "Eigenlijk is het een beetje jammer dat de 'koninginnenrit' niet selectiever was. Ik had het ook allemaal lastiger verwacht. We waren tenslotte in de Ardennen. Maar deze kant is iets minder zwaar. Het was niet steil genoeg. Ik ben nog steeds leider en dat is het voornaamste."

De eindzege lijkt nu wel binnen voor Evenepoel. "Dat ga je mij niet horen zeggen. Er wacht nog één etappe. Normaal gezien moet het binnen zijn. Wij willen morgen werken voor Mark Cavendish, want die slotrit zal wel beslecht worden na een massaspurt. Ik heb het voordeel dat ik het parcours ken en dat ik in het algemeen klassement een mooie voorsprong heb op de rest van de concurrenten", besloot Evenepoel.