De meest iconische scènes op een dak

Films | Met de zomer die er aankomt, de maatregelen die versoepelen en de zon die komt piepen, dromen we allemaal van een gezellig feestje. Zeker als het op een dakterras is. Alleen gebeurt er veel meer op zo’n rooftop dan alleen maar feesten en cocktails drinken. Hier zijn enkele filmscènes waarin daken een hoofdrol speelden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

The Matrix (1999)

‘The Matrix’ is een van de invloedrijkste sciencefictionfilms, dankzij de special effects en waanzinnige vechtscènes. De meest memorabele scène is misschien wel die van een gevecht op het dak, waarin de helden Neo en Trinity een van de gevaarlijke agenten tegenkomen die hen moeten doden. De agent probeert Neo neer te schieten, maar hij ontwijkt op wonderbaarlijke wijze de kogels, waardoor Trinity de agent kan doden. Technisch gezien is de iconische scène niet op een echt dak gefilmd. De filmmakers hebben het slow-motion, kogelontwijkende segment opgenomen met behulp van groene schermen en hebben het dak digitaal nagebouwd.

‘The Matrix’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Skyfall (2012)

Bestaat er een ‘James Bond’-film zonder spetterende actiescène op een dak? Waarschijnlijk niet. ‘Skyfall’ drijft het nog wat verder en zet de scène helemaal in het begin. In de opening achtervolgt Bond in Istanbul een huurling die een harde schijf heeft met informatie over undercoveragenten. Zowel Bond als zijn vijand belanden op een motorfiets en rijden over de daken. Want lopen op een dak was niet spectaculair genoeg.
 
‘Skyfall’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

The Hangover (2009)

Deze mannen namen het feesten iets te serieus. In ‘The Hangover’ gaat een veel te uitbunding vrijgezellenfeest helemaal fout. Niemand kan zich de avond ervoor herinneren en de bruidegom is spoorloos. Uiteindelijk sijpelt het geheugen van de mannen beetje bij beetje terug binnen en herinnert één iemand zich waar ze hun vriend kunnen vinden. Hij zit opgesloten op het dakterras van Caesars Palace in Las Vegas, helemaal verbrand door de zon. Als dat maar goedkomt op de bruiloft.
 
Ontdek ‘The Hangover’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Mary Poppins (1964)

Over naar een volledig ander genre met ‘Marry Poppins’. Op een avondje uit met de kinderen lopen ze de schoonsteenvegers tegen het lijf, die Poppins en de kinderen prompt meenemen op een plezierige tocht over de daken. De mannen dansen de benen van onder hun lijf uit en maken er een spetterend feest van. Deze iconische scène staat vast in je geheugen gegrift.

Sleepless in Seattle (1993)

De laatste in deze lijst is een romantische komedie met Tom Hanks en Meg Ryan. Hij neemt je mee in het liefdesverhaal van Sam en Annie, die elk aan een andere kant van het land wonen. Annie hoort Sam in een radioprogramma en schrijft hem een brief met het voorstel om elkaar te ontmoeten op het dak van het Empire State Building. Na meerdere gemiste kansen voor Sam en Annie om elkaar te ontmoeten, belanden Sam en zijn zoon 's nachts op het observatiedek van het gebouw. In wat lijkt op weer een gemiste kans, komt Annie aan net als ze vertrekken, maar de liefde wint uiteindelijk als de twee elkaar eindelijk ontmoeten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top