Italië laat zien dat het terug is in de wedstrijd tegen Turkije

Voetbal | Italië heeft haar terugkeer in een groot toernooi niet gemist. Vrijdagavond heeft de Nazionale in eigen huis korte metten gemaakt met Turkije in hun EK-opener (0-3). De Italianen hebben al een signaal afgegeven aan de concurrentie, met hun solide teamwork en efficiëntie voorin.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Italië, dat drie jaar geleden het WK in Rusland misliep, had zich geen betere start van hun terugkeer naar een grote internationale competitie kunnen wensen. Voor de thuisfans in Rome toonden de Squadra hun collectieve kracht.
 
Een massief blok
 
Met hun solide verdediging gaven de troepen van Roberto Mancini de Turkse ploeg geen enkele kans om zich te hergroeperen. Na een eerste helft waarin ze hun doel moesten bijstellen, verstikten de Italianen hun tegenstanders met een hoog blok en snelle balbewegingen. Het positieve voetbal wierp zijn vruchten af, want het was de eerste keer dat de Squadra drie doelpunten in één wedstrijd scoorden op het EK.
 
Hoewel er een own goal van de onfortuinlijke Merih Demiral voor nodig was om de score na de pauze te openen, brak de Italiaanse aanvalslinie los om de stand op 3-0 te brengen. Domenico Berardi, Lorenzo Insigne en Ciro Immobile waren vanaf het begin allemaal trefzeker.
 
Een zelfzekere Immobile
 
Met name de laatste heeft de druk al van zichzelf afgenomen. Op een veld waar hij om de twee weken speelt met Lazio Rome, begon Immobile zijn toernooi perfect met een doelpunt en een assist. Het was zijn eerste doelpunt in een groot toernooi voor Italië en een welkome opsteker voor de nummer één van de Italiaanse nationale ploeg, wiens gebrek aan effectiviteit in de nationale ploeg het onderwerp is geweest van veel kritiek in Italië. In 47 optredens voor Italië heeft Immobile "slechts" 14 doelpunten gemaakt, een verhoudingsgetal dat ver onder zijn vorige record ligt. Dit is een verhouding ver beneden zijn normen op clubniveau.
 
De Italiaanse aanvaller zal zich de komende dagen moeten bewijzen tegen Zwitserland en Wales. Als hij zijn goede vorm kan voortzetten, zou het toch al solide Italiaanse team wel eens hoger kunnen gaan mikken.
 
Volg de EK-wedstrijden op Eén en via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve Proximus Pickx ervaring.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top