Het Verenigd Koninkrijk telt vandaag 8.125 nieuwe coronabesmettingen op 24 uur tijd. Het aantal nieuwe coronagevallen neemt de laatste dagen alsmaar toe: het gaat om het hoogste cijfer sinds eind februari. Dat melden Sky News en ITV.
Het aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus gaat in stijgende lijn: gisteren/donderdag werden er nog 7.393 nieuwe besmettingen geteld, vorige vrijdag waren dat er 6.238. In Engeland ligt het reproductiegetal tussen 1,2 en 1,4, dat betekent dat het coronavirus in kracht toeneemt. Het is vooral de India ontdekte deltavariant van het coronavirus dat de coronacijfers van het Verenigd Koninkrijk de lucht induwt.

Premier Boris Johnson wil de coronamaatregelen opheffen op 21 juni, maar de Britse Orde van Geneesheren (BMA) grijpt de coronacijfers aan om erop aan te dringen die geplande versoepelingen uit te stellen. "Nu slechts 54,2 procent van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd is en veel jonge mensen nog niet in aanmerking komen, is er een enorm risico dat voortijdig alle maatregelen versoepelen het uitstekende werk van de vaccinatiecampagne teniet zal doen en tot een golf van infecties zal leiden", aldus voorzitter van de BMA Council dokter Chaand Nagpaul. 

Ondertussen gaat de vaccinatiecampagne gewoon door. In totaal kregen 41.088.485 inwoners van het Verenigd Koninkrijk een eerste coronaprik, 29.165.140 Britten werden volledig gevaccineerd tegen het coronavirus.