De Deen Andreas Kron (Lotto Soudal) is door de wedstrijdjury uitgeroepen tot winnaar van de zesde rit in de Ronde van Zwitserland (WorldTour), 130,1 kilometer tussen Andermatt en Disentis. De Portugees Rui Costa, die als eerste over de finishlijn bolde, werd wegens een manoeuvre in de sprint teruggezet naar de tweede plaats. De Ecuadoraan Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) blijft leider.
Van bij de start werd de knuppel in het hoenderhok gegooid. Uiteindelijk slaagde een groep van 39 renners erin om zich los te weken. In het peloton hield INEOS alles onder controle. De samenwerking vooraan liep niet gesmeerd en er werd slag om slinger gedemarreerd. David de la Cruz probeerde een fameuze solo, maar werd op de slotklim bij de lurven gevat. Uiteindelijk vocht een trio het uit aan de eindmeet: de Portugees Rui Costa, de Deen Andreas Kron en de Oostenrijker Hermann Pernsteiner.

Pernsteiner begon de sprint op kop, maar Rui Costa kwam er snel over. De ex-wereldkampioen ging met Kron op de wandel. Die uitte aan de streep onmiddellijk zijn frustraties en vond gehoor bij de wedstrijdjury, die Costa terugzette naar de tweede plaats. 

Het peloton bolde op 2:50 binnen. Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) kwam niet in de problemen en blijft leider.