Moeskroen hevelt twee jeugdtalenten over naar de A-kern

Sport | Excelsior Moeskroen wil naar het nieuwe seizoen opnieuw jeugdtalenten laten doorstromen naar het eerste elftal. Eerder raakte al bekend dat Noam Mayoka-Tika de sprong zou maken van de U21 naar de A-ploeg en vrijdag maakte de club bekend dat ook Martin Delavalée overgeheveld wordt naar het eerste elftal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Delavalée is een 17-jarige doelman die vorig seizoen al enkele maanden mee mocht trainen met het A-elftal. De Henegouwer maakte daarbij een goede indruk en nu mag hij zich dus officieel A-kernspeler noemen. Delavalée begint het seizoen als tweede (of misschien nog derde) doelman achter Nick Gillekens.

Bij zijn overstap naar de A-ploeg zal Delavalée bijgestaan worden door Noam Mayoka-Tika. De eveneens nog maar 17-jarige youngster was vorig seizoen aanvoerder bij de U21 en maakte daarbij zo'n goede indruk dat hij zich komend seizoen al bij de profs mag tonen. Mayoka-Tika is een rechtsvoetige middenvelder die - volgens de club - uitblinkt in spelintelligentie, duelkracht en leiderschap.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top