België ambitieus voor Europese Golden League Final Four in Kortrijk

Sport | De Final Four van de European Golden League wordt op 19 en 20 juni in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk georganiseerd. Als organisator is België rechtstreeks geplaatst voor dit toernooi. Als gastland start België dan ook met ambitie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Europese Golden League volleybal is een jaarlijkse competitie die wordt gespeeld op basis van de rangschikking van de Europese landen. Het wordt gespeeld in twee toernooien, het eerste vond in Estland plaats van 28 tot 30 mei en het tweede in Letland van 4 tot 6 juni. Op 19 en 20 juni vindt dan de Final Four van het toernooi plaats. 
 
De mannen van bondscoach Fernando Muñoz spelen in de Lange Munt in Kortrijk, maar ze zijn bijzonder ambitieus. "We willen deze Final Four winnen", vertelde de Belgische coach aan Volley Magazine. Voor het zo ver is, zullen de Belgen wel enkele serieuze klanten moeten verslaan. 
 
Alleen maar voormalige winnaars, op België na
 
België zal zaterdag om 20u00 tegen Oekraïne zijn plaats in de finale proberen veilig te stellen. Oekraïne won het evenement in 2017. Als er zaterdag wordt gewonnen, mogen de Belgen zich opmaken voor de finale tegen Estland of Turkije. Estland won het toernooi in 2016 en 2018. De Turken mochten de trofee in 2019 omhoogtillen. 
 
Voor deze slotfase speelden de Belgen de twee toernooien van de Europese Golden League. Onze nationale ploeg versloeg toen tweemaal Spanje en Letland, maar verloor ook tweemaal van Estland. Er zou revanche kunnen worden genomen als beide ploegen hun wedstrijd deze zaterdag winnen. 
 
Op weg naar het EK Volley
 
Na de Final Four is het nog niet gedaan voor de Belgische selectie, want het Eurovolleybal wordt van 2 tot 19 september gespeeld in Polen, Tsjechië, Finland en Estland. De Belgen willen het beter te doen dan de vorige editie. "We hebben toen de negende plaats gehaald, we willen beter doen", zegt de bondscoach.  
 
Er staan de Red Dragons, die op lange termijn ooit aan de Olympische Spelen hopen deel te nemen, belangrijke weken te wachten. Doelstelling Parijs 2024? 
 
De Belgische selectie voor deze Final Four van de European Golden League: Jolan Cox, Lou Kindt, Sam Deroo, Liam McCluskey, Kobe Brems, Mathijs Desmet, Seppe Rotty, Tomas Rousseaux, Dennis Deroey, Jelle Ribbens, Martijn Colson, Ferre Reggers, Wout D'Heer, Arno Van de Velde, Lennert Van Elsen.

De agenda voor de Europese Golden League:

Zaterdag 19/6

  • Estland - Turkije: om 16u55 op Pickx+ Sports 1
  • Oekraïne - BELGIË: om 19u55 op Pickx+ Sports 1

Zondag 20/6

  • Estland  - BELGIË : om 16u55 op Pickx+ Sports 1 & Pickx+
  • Turkije - Oekraïne : om 19u55 op Pickx+ Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top