'Supernanny' Jo Frost keert terug: enkele weetjes

De Britse Jo Frost is overal bekend als de ‘Supernanny’, de vrouw die het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten afschuimt om ouders met moeilijke kinderen broodnodige tips en trics aan te leren. VTM 2 zendt vanaf vanvond de Amerikaanse versie van ‘Supernanny’ weer uit, dus gingen wij op zoek naar enkele verhalen van achter de schermen van het populaire programma.

De Britse royals zijn fan

De tips en de technieken van Jo Frost worden intussen over de hele wereld toegepast door fans van het programma. De ‘naughty chair’, gestructureerde dagindelingen en beloningen voor goed gedrag… Ze zijn niet alleen toepasbaar op de moeilijkste kinderen. Meer nog: zelfs koninklijke echtparen, waarvan je zou denken dat ze alle mogelijke hulp kunnen krijgen, passen haar lessen toe.
 
Toen Kate Middleton zwanger was van haar eerste zoon, prins George, deelde prins William dat hij dvd’s van ‘Supernanny’ begon te kijken. Ook zijn broer Harry zou even verslaafd geweest zijn aan de serie. Jo Frost liet weten dat ze vereerd was met de koninklijke fans.

De Vlaamse versie

Ondertussen zijn de laatste afleveringen van haar programma al twaalf jaar oud, maar ook de Vlaamse psychologe Wendy Bosmans had een eigen versie van ‘Supernanny’. Voor jonge ouders tussen 2005 en 2009 was zij een geschenk uit de hemel, want op VTM gaf zij hen alle mogelijke opvoedingstips. Ze trok naar gezinnen die het moeilijk hadden om hen een helpende hand te reiken.
 
Intussen is Wendy Bosmans uit de schijnwerpers gestapt. Nadat haar programma op een eind liep, bracht ze nog enkele opvoedkundige boeken uit die bestsellers werden, maar dan sloeg ze een andere weg in. Ze baat sinds 2012 tegenwoordig samen met haar echtgenoot een schrijnwerkerij uit en richtte haar eigen interieurbedrijf op. “Mocht VTM bellen voor een comeback, dan zou dat niet in mijn agenda passen”, zei ze in een interview met Het Laatste Nieuws.

Niet altijd succesvol

Aan het einde van elke aflevering krijgen kijkers te zien hoe het de families verging nadat Jo Frost weer vertrok. Meestal zien we een gezin dat weer dichter bij elkaar gegroeid is en een huis waar de rust is weergekeerd, maar niet elke aflevering had een happy end. De ‘Supernanny’ kan niet eeuwig bij de familie blijven en het is op den duur altijd aan de ouders om op de goede manier verder te gaan of om verdere hulp te zoeken. In minstens één geval liep dat niet zo goed af.
 
De familie Young beweert dat het gedrag van hun zoon Joel alleen maar verergerde zodra Jo na twee weken opvoedingslessen weer vertrok. De drie jaar oude Joel zou na de opnames de keuken van het gezin in brand hebben gestoken, waardoor hun hele huis vernield werd. Gelukkig raakte niemand gewond.

Verschillende andere koppels die in het programma kwamen vertelden dat, zoals bij elk reality-programma wel eens gebeurt, het dramagehalte soms wat opgedreven werd in de montage, maar in dezelfde aden verkondigen ouders dat de technieken van Jo wel degelijk vruchten afwerpen.
 
Bekijk ‘Supernanny US’ op dinsdag om 20u30 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top