Het motorsportprogramma van 19 t.e.m. 20 juni op Pickx

Sport | Motorsportfans zullen dit weekend niet weten waar te kijken. Het EK Voetbal mag dan wel ruim door al de media worden gecoverd, maar ook andere competities liggen niet stil. Proximus Pickx geeft een overzicht van de evenementen voor het weekend voor de racepiloten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Formule 1 komt naar Frankrijk

De GP van Azerbeidzjan was straf en zat vol verrassende wendingen. Het eindigde met twee waanzinnige ronden en de overwinning van Sergio Perez. In het klassement is het status quo gebleven tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, aangezien geen van beiden punten heeft kunnen scoren in de straten van Bakoe. Het circuit van Castellet zal dus het toneel zijn van de 7e WK-manche van het Formule 1-seizoen. Het belooft een bijzondere wedstrijd te worden, want het publiek zal opnieuw op de tribunes mogen zitten. 15000 mensen zullen de wedstrijd mogen bijwonen, één waarin elk punt telt, zelfs als het betekent dat je alles uiteindelijk met lege handen achterblijft. Het Alpine-team, dat thuis racet, zal zich proberen te mengen in het strijdtoneel en wil een prestatie neerzetten die beantwoord aan de hoge verwachtingen. 
 
De kwalificatiesessie (zaterdag, 15u00) en de race (zondag, 15u00 uur) zijn live te volgen op Tipik.  

Dubbel Frans duel in Duitsland in Moto GP

Ook in Duitsland staat er dit weekend een groot motorsportevenement op het programma. Op de Sachsenring In Chemnitz wordt de 8ste manche van de Moto GP gereden. Dat kampioenschap wordt momenteel gedomineerd door het Franse duo Fabio Quartararo en Johann Zarco, ook al is de voorsprong in de WK-stand op de concurrenten niet groot. Onderaan in het klassement vinden we de achtvoudig wereldkampioen Marc Marquez die in de laatste drie Grand Prix telkens is gecrasht. De Spanjaard zal zeker een einde willen maken aan deze slechte reeks. Hij is nog steeds op zoek naar zijn beste vorm nadat hij het seizoen 2020 al miste door een zware blessure. 
 
De GP van Duitsland wordt uitgezonden op Tipik op zondag 20 juni om 13u40. 

Vandoorne en Formule E trekken naar Mexico

Na een onderbreking van meer dan een maand is de Formule E, het kampioenschap voor elektrische auto's, er dit weekend terug voor twee races in Puebla. Geen stratencircuit voor de racers deze keer maar een echt circuit, het Autodromo Miguel E. Abed in het Mexicaanse Puebla. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne hoopt aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wat regelmaat te vinden, want hij schommelt tussen goede prestaties en uitvalbeurten. 
 
De kwalificatiesessies en de twee races (zaterdag en zondag om 22u30 uur) zijn te volgen op Eurosport.

Op zijn Italiaans voor de DTM

Het hervormde DTM-kampioenschap, de organisatie voor Duitse toerismewagens, gaat dit weekend officieel van start in Monza. Voor Monza is er meteen een bijzondere aanpassing: de races gaan geen 55 minuten plus één ronde meer duren, maar slechts 50 minuten. Het doel is te voorkomen dat auto's zonder brandstof vallen op dit supersnelle circuit. Voor het eerst in het DTM-kampioenschap zullen ook GT3-sportwagens mogen starten (ze vervangen de Class One). Alexander Albon, voormalig Thais Red Bull Formule 1-coureur, gaat dit jaar ook meedingen naar de titel van het kampioenschap. 
 
De kwalificatierondes en de races (zaterdag en zondag vanaf 13u10) worden uitgezonden op Eleven Sports 3, beschikbaar op de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top