Mathieu van der Poel komt vandaag niet meer aan de start van de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland (WorldTour). Dat maakte zijn ploeg Alpecin-Fenix bekend op sociale media. De Nederlandse kampioen sukkelt met een verkoudheid na de hevige regenval van de voorbije dagen en wil zijn zomer, met de Tour en Olympische Spelen op het programma, niet in het gedrang brengen.
"Mathieu is een beetje verkouden na de regenval van de voorbije dagen", postte zijn team. "Hij keek erg uit naar de volgende ritten, maar de medische staf van het team heeft beslist hem uit de race te halen. We willen zijn gezondheid niet in het gedrang brengen met het oog op zijn toekomstige doelen."

Van der Poel won tijdens deze Ronde van Zwitserland de etappes van maandag en dinsdag. Er staan de komende dagen nog twee bergritten en een tijdrit op het programma. De Ecuadoriaan Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) greep gisteren de macht in Zwitserland. Hij telt in het algemeen klassement 26 seconden voorsprong op eerste achtervolger Jakob Fuglsang (Astana).