Voorbereiding 1B: wie begint wanneer aan het nieuwe seizoen?

Challenger Pro League | Terwijl het EK zich vanavond op gang trapt, maken de 1B-teams zich ook stilaan op voor de laatste vakantiedagen. Wie begint zich wanneer voor te bereiden op het nieuwe 1B-seizoen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Allereerst is er KMSK Deinze. De troepen van Wim De Decker zijn namelijk al bijna twee weken aan het trainen. De coach riep op 31 mei zijn manschappen al samen omdat hij vond dat de onderbreking van het vorige naar het nieuwe seizoen anders te lang zou zijn. Na twee weken trainen krijgen de spelers opnieuw een kleine twee weken vrij om dan op 23 juni opnieuw te verzamelen voor de start van de fysieke testen.

Ook bij Lierse Kempenzonen zijn ze er alweer aan begonnen. De Kempenaars legden donderdag 10/06 medische tests af en ook morgen staan er nog tests op de agenda. Vanaf komende maandag (14/06) legt Tom Van Imschoot er alweer de pees op tijdens de eerste training in Oosterwijk.

Zondag 13/06 is het dan de beurt aan Waasland-Beveren om een eerste keer te verzamelen voor een presentatie van de coach en een eerste loopsessie. Begin volgende week volgen de fysieke tests en vanaf donderdag 17/06 wordt er dan weer volop getraind.

Op maandag 21/06 gaan Lommel SK en RWDM weer het trainingsveld op. Een dagje later is het de beurt aan KVC Westerlo. Op 22/06 zijn er coronatesten en een kennismaking met de nieuwe coach (Jonas De Roeck) en op 28 juni volgt dan de eerste veldtraining.

Bij de twee Excelsiors heerst er momenteel nog wat onduidelijkheid. Zowel Moeskroen als Virton zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe hoofdcoach en zullen wellicht die prioritaire zoektocht asap willen afronden om zo tot de orde van de dag (de voorbereiding) over te gaan. Bij Virton moeten ze dan ook eerst nog wat spelers bij elkaar zoeken. Want ook daar wringt voorlopig nog het Luxemburgse schoentje.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top