Zondag gaat na veel heisa over de organisatie de 47e editie van de Copa America van start in Brazilië. Er zullen vijf spelers uit de Jupiler Pro League deelnemen dit jaar.
Het gaat om de Colombianen Jhon Lucumi, Carlos Cuesta en Daniel Munoz, allen van vicekampioen Racing Genk. Met Angel Preciado bij Ecuador hebben de Limburgers nog een vierde vertegenwoordiger. Doelman Rafael Romo (OH Leuven) is van de partij bij Venezuela.

Pas gisteravond besliste het Braziliaanse Hooggerechtshof dat de Copa America vanaf zondag kan doorgaan in Brazilië. Het Zuid-Amerikaanse landentoernooi werd begin deze maand onverwacht aan Brazilië toegewezen. Aanvankelijk zou de Copa America in Argentinië en Colombia gespeeld worden. Colombia viel drie weken geleden af, nadat het tevergeefs had gevraagd het toernooi uit te stellen tot november, wegens de gespannen politieke situatie in het land. Op 31 mei trok ook Argentinië zich terug als organisator wegens de zorgen onder de bevolking over het groeiend aantal coronagevallen. De toewijzing aan Brazilië was omstreden omdat de coronapandemie er nog heftiger om zich heen grijpt dan in de andere Zuid-Amerikaanse landen. Verschillende drukkingsgroepen hadden het Hoogggerechtshof gevraagd het toernooi te verbieden, maar vingen dus bot.