Barbora Krejcikova (WTA 33) heeft zich als tweede geplaatst voor de finale van Roland Garros bij de vrouwen. De 25-jarige Tsjechische versloeg de Griekse Maria Sakkari (WTA 18) in de tweede halve finale na een marathonpartij van drie uur en negentien minuten tennis in drie sets (7-5, 4-6 en 9-7). Haar vijfde matchbal was de goede. Sakkari, die in de derde ronde Elise Mertens (WTA 15) uit het toernooi kegelde, kon eerder ook één matchbal niet benutten.
Krejcikova treft in de finale Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 32). De 29-jarige Russin versloeg in haar halve finale eerder op de dag de Sloveense Tamara Zidansek (WTA 85) in twee sets (7-5 en 6-3).

Het wordt voor zowel Pavlyuchenkova als Krejcikova haar eerste grandslamfinale. Pavlyuchenkova telt twaalf WTA-titels op haar palmares. Haar laatste titel dateert wel al van mei 2018, in Straatsburg. Haar beste prestatie op Roland Garros dateert van tien jaar geleden, toen ze in de kwartfinales sneuvelde.

Krejcikova, jarenlang een topspeelster in het dubbelspel, won dit jaar haar eerste enkeltitel, ook in Straatsburg. Ze was ook verliezend finaliste in Dubai. Vorig jaar sneuvelde ze in Parijs in de achtste finales.