Net zoals in 2020 worden ook dit jaar de Grote Prijzen van Quebec en Montreal afgelast. De Canadese WorldTourwedstrijden stonden op 10 en 12 september op het programma.
De organisatie verwijst voor de afgelasting naar de aanhoudende coronapandemie. "De voorbije maanden hebben we verschillende scenario's overwogen in samenspraak met de betrokken regeringen en de UCI, in de hoop dat we onze wedstrijden konden organiseren in overeenstemming met de gezondheidsprotocollen en met de garantie dat ieders gezondheid zou worden verzekerd", zegt Sébastien Arsenaul van het organisatiecomité.

"Vandaag hebben organisatoren van grote evenementen in Canada nog steeds geen garantie dat de gezondheidsmaatregelen die nodig zijn om de GP's te organiseren van kracht zullen zijn op het einde van de zomer. Er zijn nog te veel onzekerheden wat betreft het openen van de grenzen, verplichte quarantaine en voorwaarden voor grote samenkomsten. Dit is een moeilijke beslissing om voor het tweede jaar op rij te nemen maar het zou niet verantwoordelijk of respectvol zijn geweest tegenover de renners, teams en toeschouwers om deze beslissing nog langer uit te stellen. We kijken uit naar volgend jaar en beloven een memorabele return van de UCI WorldTour op Canadese bodem."

Greg Van Avermaet blijft voorlopig de laatste winnaar in Montreal (2019), de Australiër Michael Matthews in Quebec.