2: Eden Hazard zet de Brusselse Grote Markt in vuur en vlam!

Euro 2020 is in aantocht en wie weet kunnen de Rode Duivels eindelijk een eindoverwinning op een internationaal toernooi claimen! Om iedereen warm te maken voor eventuele successen blikt Proximus Pickx terug op 20 unieke momenten uit de geschiedenis van de nationale ploeg. In dit artikel lees je alvast over Eden Hazard die in 2018 een wervelende show gaf op de Grote Markt in Brussel zoals enkel hij dat kan.

Eden Hazard achter de draaitafels

De dag begon voor de Duivels enkele kilometers verderop in Laken. Koning Filip wou de Rode Duivels in hoogsteigen persoon feliciteren met hun prestaties op het wereldkampioenschap. Na de officiële plechtigheden te hebben afgewerkt was het in de namiddag eindelijk tijd om het Belgische volk te gaan groeten op de Grote Markt van Brussel. Daar stonden zo’n 8.000 mensen samengetroept om de Rode Duivels te verwelkomen en eer te betuigen.

Elke Rode Duivel werd voorgesteld en op het einde was het de beurt aan de kapitein Eden Hazard om een feestje te bouwen. Dat deed hij door achter de draaitafels plaats te nemen en het nummer ‘Freed from Desire’ af te spelen waarop het publiek uit haar dak ging. Hazard bewees die dag dat er ook een volksmenner in de man zit. Hij nam af en toe de microfoon beet en richtte zich tot het publiek met de gevleugelde woorden: “Waar is dat feestje?” waarop een oorverdovend antwoord kwam. Als kers op de taart vergat onze kapitein ook de staff niet te bedanken waaronder ook de Franse voetballegende Thierry Henry.32 jaar na de laatste viering

Meer dan 8.000 Belgen bouwden een feestje op de Brusselse Grote Markt en vele duizenden supporters deden hetzelfde, thuis voor het televisietoestel of op café met vrienden. Het hele land kleurde rood en dat was geleden sinds 1986: toen bereikten de Rode Duivels de halve finales van het wereldkampioenschap in Mexico waarop ook een volksfeest met 20.000 mensen losbarstte op diezelfde Grote Markt in Brussel. Toen namen Franky Vercauteren, Eric Gerets et George Grün de honneurs op de Grote Markt waar.

Het recente succes van de Rode Duivels doen de supporters nu al dromen van een nieuw volksfeest maar voordat dat zover is moet er gepresteerd worden op het EURO 2020.

 


Meer kippenvelmomenten?

Euro 2020

Bekijk alles
Top